12. november 2022 arkiv

50: Lou Reed – Transformer

12. november 2022

Starten af november 1972 var rig på gode albumudgivelser, fx med James Taylor (One Man Dog), Elvis Presley (Burnin Love and hits from his movies vol. II), The Hollies (Romany), Slade (Slayd?) og Grateful Dead, der fik udsendt det tredobbelte koncertalbum fra deres turné i Europa – som bl.a. bragte dem til både København og Århus – Europe ’72. Men de overgås alle af Lou Reeds andet album, det af David Bowie og Mick Ronson arrangerede og producerede Transformer, der i dag står som en centralt værk i mandens efterladte værk. Og som især er kendt for sangen “Walk on the Wild Side”, der blev en slags kendingsmelodi for Reed.

Og lad os så lige tage videoen med sangen “Perfect Day”, som Torben Bille kaldte en af de bedste videoer nogensinde — her.

Dødsfald: Sven-Bertil Taube – 87 år

12. november 2022

Søn af den legendariske svenske troubadur Evert Taube, hvis sange han fortolkede gennem sin 70 år lange karriere. Og han var en af de fortolkere, man ikke sådan kommer uden om, hvis man ellers er til svensk visesang. De danske nekrografer hæfter sig især ved Taubes deltagelse i film som fx “Mænd der hader kvinder”, men for mig er det især som sangfortolker, han vil blive husket.

Populære sange med Sven-Bertil Taube