3. maj 2021 arkiv

En ommer: Prince hylder George Harrison

3. maj 2021

Optagelsen af Princes guitarekvilibrisme i forbindelse med George Harrisons post-hume introduktion til Rock and Roll Hall of Fame i 2004 er blevet en kultscene blandt rockfans. Og med god grund. Jeg har også haft den oppe på bloggen før, og gør det gerne igen, nu hvor produceren af optagelsen, Joel Gallen, har været inde over og lave en såkaldt Director’s Cut-udgave, hvor der er lagt noget til og rettet på nogle småfejl. Og Princes nonchalante kommen ind og demonstrere sine evner som guitarist tager stadigvæk kegler. Her mødes Harrison og Jimi Hendrix i den lille Princes store udfoldelser. Jeg er sikker på, at George Harrison ville have elsket den optræden, hvis han havde været i live.

Apropos guitarister, så er det påfaldende, at guitaristen til venstre på scenen – ham med kasketten – som faktisk er den, der spiller George Harrisons (nej, Eric Claptons….) stykke ikke nævnes. Jeg kan genkende hans ansigt, men navnet er væk. Vender tilbage, når det dukker op, for han fortjener i det mindste at blive nævnt. (Mine læsere vidste selvfølgelig godt, at manden er multiinstrumentalisten Marc Mann, der bl.a. er kendt fra Electric Light Orchestra, ELO).

I øvrigt er der mange, der har undret sig – i hvert fald bemærket – at Prince bare forlader scenen efter sin præstation i den oprindelige video. Den nyredigerede udgave bekræfter rygtet om, at Prince forlod scenen inden publikums hyldest. Lynne, Petty og de andre modtager hyldesten, medens Prince går og forsvinder ud i natten. Måske er det sådan man i virkeligheden hylder manden, der skulle introduceres i berømmelsens haller: George Harrison!? Det kunne godt ligne Prince at tænke sådan.

[Opdateret og revideret d. 4/5]

Tom Jones topper hitlisten

3. maj 2021

Hvem havde lige set det komme? I en alder af 80 år har den gamle walisiske trussetyv Tom Jones indtaget førstepladsen på den officielle britiske albumhitliste med sit seneste udspil Surroundet by time. Og gør dermed fordommen om, at kun hip hop og moderne digitaliseret pop kan gøre sig ude blandt lytterne. Og så viser det, at ikke kun Rod Stewart kan gøre krav på rangen som verdens bedste mandlige pop- og rocksanger. Tom kan også…

I øvrigt havde Klaus Lynggaard en begejstret anmeldelse af pladen i det seneste nummer af Weekendavisen.