26. maj 2021 arkiv

1971: Annus mirabilis i musikhistorien

26. maj 2021

Journalisten David Hepworth kalder 1971 et annus mirabilis musikalsk set. Et forunderligt år, hvor populærmusikken blomstrede og eksploderede. Og i sin bog (som er nævnt i en kommentar her i bloggen) Never a dull moment forsøger Hepworth på næsten intellektuel og akademisk vis (jeg tror, han vil betakke sig for den anerkendelse…) at redegøre for, hvad der skete på musikscenen. Historisk, teknologisk, kreativt og meget mere.

Og nu er bogen blevet gjort til genstand for en dokumentarserie, som streamingfolket kan se på Apple tv. Den er i otte afsnit og der kommer også et lydspor med musiksmagsprøver fra det herlige år 1971.

 

Pophysteri på Africano i Esbjerg

26. maj 2021

I de ejerløse aviser på Mediastream (Det kgl. bibliotek) faldt jeg over ovenståede foto fra de legendariske spillested Africano i Esbjerg (1958-80). Fotoet illustrerer, at det ikke kun var Beatles der kunne få pigerne til at gå i ekstase, som avisen skriver. Også The Jaggers kunne gøre det ved denne koncert. Jaggers var et band fra Valby. Dannet i 1965 og med bl.a. John Guldberg (senere Laid Back) på guitar og Stig Andersen på bas. Bandet fik vist aldrig indspillet noget, men deltog i Københavnsmesterskabet i popmusik i 1966 og var inspireret af Cream og Jimi Hendrix.

Og medens vi er ved Africano, så var det et spillested, hvor selveste The Hollies optrådte og oven i købet fik Danmarks Radio til byen for at lave en optagelse. Det er dog ikke denne stjernemediebegivenhed, der optog avisen, men det forhold at tv negligerede de lokale grupper ved tv-optagelsen.

[Billederne er fra de ejerløse aviser på Mediastream og er derfor tilgængelige for alle]