11. maj 2021 arkiv

Eric Burdon – 80

11. maj 2021

https://youtu.be/Bw7RTUEZMyg

It’s my life, and I do what I want, sang Eric Burdon i 1965. Og efterlevede det motto siden hen.

Han er vist nok stadigvæk aktiv, selv om han fylder 80 i dag. Og drengen fra havnebyen Newcastle upon Tyne er gået sine egne veje, siden han som 10-årig så Louis Armstrong på tv og indså, at musikken måtte være hans levevej.

Efter en skolegang, som han helst vil glemme alt om, kom han i 1962 med i the Animals som forsanger. Animals var Alan Prices R&B-band, men efter Burdons indtræden kom rocken også med. Og sammen med The Who, The Rolling Stones, Pretty Things m.fl. blev Animals del af den britiske R&B-bølge og også en del af The British Invasion i USA.

I 1965 forlod Alan Price Animals, der aldrig rigtig blev sig selv igen, selv om der blev tale om gendannelser siden hen. Og gendannelsen i 1975, der resulterede i det fine album Before we were so rudely interrupted, var – alt andet lige – et vellykket, men kortvarigt, sådan.

Herefter hed det Eric Burdon and the New Animals og fra 1969 War i USA. Men allerede i 1971 begyndte Burdon en solokarriere, der trods diverse gendannelser sørgde for kontinuiteten gennem fire-fem årtier.

Donovan – 75

11. maj 2021

Engang var han et lige så stort navn som The Beatles. I dag er han stadigvæk aktiv, men ikke længere helt fremme i rampelyset. Og fylder i dag 75 år – med masser af fine sange på samvittigheden. Og den stemme, man enten elsker eller hader.