23. maj 2023 arkiv

Teenage Fanclub er også tilbage: Nothing Last Forever

23. maj 2023

Ja, til september udsender Teenage Fanclub et nyt album. Og nej, de er ikke teenagere mere, og titlen på albummet Noting Last Forever fortæller måske også noget om at blive ældre – i musikken og i det hele taget. Men bortset fra det, så tyder sangen “Foreign Land” på, at de bestemt ikke har mistet grebet, og at stilen er bevaret på bedste måde…

Graham Nash er tilbage: Now

23. maj 2023

Han ligner sgu da Steffen Brandt, tænkte jeg, da jeg så coverfotoet af Graham Nash på dennes nye album Now. Den Nash, der ikke kom til Danmark for et par år siden, fordi en vis pandemi spændte ben for turneen. Om han nogensinde når at gøre det godt igen vides ikke, men så må vi jo “nøjes” med musikken på plade. Og et første lyt til den nye plade afslører, at Nashs stemme er særdeles velholdt og ikke synderligt præget af mandens fremskredne alder (81 år). Og sangene er gode, også selv om de måske ikke når hans allerbedste (men en endelig dom må jeg nok vente med til efter nogle flere afspilninger).

Psykedelisk pop: Days of Pearly Spencer

23. maj 2023

Da den psykedeliske bølge ramte populærmusikken i 1967 havde den afsmittende effekt på store dele af musiklivet. Og blandt de mere kuriøse, men mindeværdige eksempler var David McWilliams’ “Days of Pearly Spencer”, som forblev mandens eneste rigtige hit. Men et nummer fuld af stemning og med klare elementer af psychedelia.

Mange år senere tog Marc Almond den op, tilføjede et vers og fik et meget mindre hit.

I mine gamle ører overgår Almonds udgave ikke originalen, der forbliver et one hit wonder, der ligger et sted i baghovedet.