23. september 2021 arkiv

Gensyn og -hør med Jomfru Ane Band

23. september 2021

Et herligt gensyn og -hør med Jomfru Ane Band i en optagelse fra TV-2 og med de uforlignede søstre Sanne og Rebecca Brüel i den vokale forgrund.

John Mayall stiller skoene…(nej, han er ikke død)

23. september 2021

Britisk rhythm-and-blues’ grand old man (eller i hvert fald en af dem, for vi skal ikke glemme Alexis Korner) John Mayall stiller skoene. Nej, ikke i overført forstand. Selv om manden er 87 år, så er han still going strong. Men han stiller sine road shoes. På grund af coronapandemien, der stadigvæk hærger i udlandet, og den fremadskridende alder vil Mayall indskrænke sine optrædener til det lokale område i Californien, hvor han bor, med enkelte afstikkere uden for lokalsamfundet. Slut med lange, udmarvende turnéer i bluesens tjeneste.

Og vi må vel også sige, at Mayall har gjort sig fortjent til at neddrosle sine aktiviteter. Siden tresserne har hans bands været rugekasse for nogle af de allerstørste talenter i britisk musik. Eric Clapton, Peter Green og Jack Bruce – bare for at nævne dem, der altid biver nævnt. Og dertil skal lægges, at han hele vejen selv har forvaltet bluestraditionen på fornemste vis og har været den ypperste ambassadør for netop den musikgenre.