1. september 2021 arkiv

Eric Clapton som “antivaxxer”!?

1. september 2021

Eric Clapton har fået ørerne i den digitalt-virtuelle verdens maskine. Fordi han har udsendt en sang med titlen “This has Gotta Stop”, der er blevet taget til indtægt for at være et opgør med den britiske regerings forsøg på at lade alle britter vaccinere mod corona-virus.

Og det er da muligt, at det er det, Clapton har tænkt på. Udsender man en tekst -eller en sang med en sangtekst – så er vilkåret sådan, at teksten vil blive fortolket ind i den aktuelle virkeligheds kontekst. Og i Storbritannien er debatten om corona og vaccinationer absolut en del af den aktuelle kontekst. Og det hjælper selvfølgelig på fortolkningen, at Eric Clapton har været ude og fortælle om sine egne personlige, ubehagelig erfaringer med at få første vaccination. Han var – efter sigende – syg i ti dage. Der var oven i købet tale om et skud AZ – altså Astra Zeneca – den vaccine som andetsteds, bl.a. her i landet, er blevet kasseret, fordi vaccinen indebærer en vis risiko for ubehagelige og skadelige bivirkninger.

Men det er enhver lytters gode ret at fortolke teksten som han/hun vil. Og det synes jeg, man skal gøre. Clapton er – lige som kollegaen Van Morrison – i sin gode ret til at være mod vaccination og oven i købet synge om det. Men det giver hverken ham eller Morrison privilegeret ret til at udlægge teksten. Når teksten først har sluppet sin ophavsmand, så lever den sit eget liv og er åben for fortolkning. En fortolkning, der kun er bestemt af tekstens ordlyd.

August 1971

1. september 2021

The Sun, Moon & Herbs Dr. John – – Barbra Joan Streisand Barbra Streisand – Freedom Flight Shuggie Otis – Himself Gilbert O’Sullivan – I Wonder What She’ll Think About Me Leaving – Conway Twitty – If – If – In Hearing of Atomic Rooster Atomic Rooster – My Baby Packed Up My Mind and Left Me – Dallas Frazier – New Riders of the Purple Sage – New Riders of the Purple Sage – Nigel Olsson’s Drum Orchestra and Chorus – Nigel Olsson –
Ronnie Milsap – Ronnie Milsap – A Space in Time – Ten Years After – Sometimes I Just Feel Like Smilin’ – Butterfield Blues Band – Van Ronk – Dave Van Ronk – White Light Gene Clark – Gene Clark – You’ve Got a Friend – Johnny Mathis – Tago Mago Can

En liste over album, der kom sidst i august 1971. Bortset fra Cans Tago Mago, der i dag har kultstatus, så er der ikke tale om nogle af de helt store album fra 1971. Men der er dog snapse imellem. Fx Dr. Johns plade, den talentfulde Shuggie Otis’, Gilbert O’Sullivans og New Riders of the Purple Sage, et band fra kredsen omkring Grateful Dead og Ex-Byrd Gene Clarks album. Men 1971 var langtfra slut endnu. Der var meget -og meget godt og spændende – i vente de sidste fire måneder af året.