27. september 2021 arkiv

Dødsfald: George Frayne – Commander Cody – 77 år

27. september 2021

Commander Cody and his Lost Planet Airmen blev dannet tilbage i 1967 og var et af de første country rock bands, der ikke tog inspiration fra folk rock og blue grass, men i stedet fra western swing, country, boogie woogie, rockabilly og jump blues. Og efter at have spillet de lokale barer og klubber tynde i i lokalområdet i og omkring Ann Arbor, Michigan, drog bandet i 1069 til Berkeley Californien, hvor en pladekontrakt med Paramount Records lå og ventede på dem.

Bandet og ledere George Frayne tog navn efter nogle dengang populære B-film om Commander Cody. Og bandet var aktivt i årene 1971-76 især, og i tiden derefter fortsatte George Frayne som solist og med forskellige gruppedannelser under navnet Commander Cody. Den seneste udgivelse, nogle gamle optagelser fra 1970, udkom i 2020. Og forleden døde så George Frayne i en alder af 77 år efter nogen tids kræftsygdom.

Lovely Linda – Linda McCartney – 80

27. september 2021

Linda Louise McCartney (Eastman) ville være fyldt 80 d. 24. september. Kendt som fotograf, musiker, aktivist og iværksætter. Født ind i en velhavende familie med jødiske rødder (oprindeligt var efternavnet Epstein) blev hun fotograf med speciale i rockmusikere og folk fra musiklivet. Det var som sådan hun mødte Beatlen Paul McCartney og blev fru McCartney og mor til tre børn (i forvejen havde hun et barn – datteren Heather – fra sit første ægteskab med Joseph Melville See Jr.).

Det var som fru McCartney hun for alvor fik gang i sit musikalske virke som sangerinde og tangentspiller i Wings. Et forhold, der dengang blev rynket lidt på næsen af, fordi hun ikke var professionel. Der var ikke forståelse for, at Paul McCartney af andre grund (kærlighed) lod hende få en plads i bandet. Hun fik også udgivet et album, opsamlingspladen Wide Prairie (1998).

Der er ingen tvivl om, at Linda var – med en floskel – kvinden i Paul McCartneys liv. Hun døde i en alder af kun 56 år i 1998 af brystkræft. Men stadigvæk er hun en vital del af McCartneys liv. Senest har familie udgivet endnu en vegetarisk kogebog, som Linda har lavet.