18. februar 2023 arkiv

Fødselsdag: Yoko Ono – 90

18. februar 2023

Yoko Ono har overlevet sin berømte Beatles-ægtemand John Lennon med  rigtig mange år. Og har formået at gestalte en karriere i sit eget navn. Der diskuteres stadigvæk rundt om i krogene, om hun havde ansvar for opløsningen af The Beatles, men det er nok mest blandt mennesker, der ikke vil acceptere, at kvartetten var blevet offer for sin eget voldsomme succes. Og siden har Ono været en loyal forsvarer for Lennon og the Beatles, når talen faldt på dem. Og har været en særpræget kunstner (og musiker) i sin egen ret. Nu fylder hun halvfems og det skulle ikke undre mig, om hun også bliver hundrede.

Dødsfald: Leo Nielsen – 67 år

18. februar 2023

Sig Sussi og Leo, så ved du, hvem vi taler om. Den mandlige del af den særdeles populære, succesfulde, folkelige duo, der gennem årtier har underholdt rigtig mange mennesker. Ikke mindst i det nordjyske, hvor duoen hørte til (jeg tillader mig at anvende datid, nu hvor duoen de facto ikke er mere…). ‘

Jeg kan godt huske dengang, duoen brød igennem til det store publikum og der blev vist klip af deres koncerter, som var overbelagt af publikummer og som bød på genkendelig og populær musik, som folk kunne danse til, synge med på og kærestere til. Musik fra det vækstlag i musiklivet, der altid har genereret musikere til fest og sjov – bryllupper, enkeballer osv. – og som fandt deres publikum uden for den store kommercielle musikbranche, der helst rynkede på næsen af den slags og henviste deres musik til kassettebåndshylderne på tankstationerne. Men en musik, der altid har haft og i lang tid frem vil have et fast publikum, der aldrig har lyttet til smagsdommere og blaserte københavnske musikanmeldere.

Nu er Leo så ikke mere. Lang tids sygdomsleje, som man har kunne følge med i i de kulørte ugeblade, er slut. Alt for tidligt kan man mene, men sådan er det. Duoen Sussi & Leo er fortid, men vil leve videre i manges erindring.