1. december 2022 arkiv

Og jo, vi nærmer os…

1. december 2022

Vi skriver 1. december, og så ved vi jo godt, hvad der står på programmet ude i de små hjem. Nemlig: Julen. Og tv-kanalerne vil kaste sig over de gamle julefilm, sådan som de plejer. Men mon ikke de igen vil glemme min yndlingsfilm blandt julefilmene som bærer den prosaiske danske titel Røvtur på første klasse (1987) med Steve Martin i rollen som forretningsmanden Neal, der skal hjem og fejre Thanksgiving med familien og kommer i selskab med Del (John Candy), der lever af at sælge ringe til badeforhæng som smykker. Og det kan og skal der kun komme en masse sjov og ballade ud af. Smagsprøve. Jeg må hellere finde den i dvd-bunker.

Og selvfølgelig vil vi blive forfulgt af de obligatoriske julehits fra alle medier. Og blandt de nyere af slagsen har Dictes “Drømte mig en lille drøm” stadigvæk en fremtrædende plads, måske fordi den sagtens kan lyttes til, når det ikke er jul.

På digitaliseringens mark

1. december 2022

Når man som jeg har været fast kunde hos en leverandør af digitale varer – tv og internet, ja sågar en overgang også fastnettelefon – så er det noget af en omvæltning pludselig at få at vide, at det hele ophører i løbet af en måned. Og at man selv skal finde en anden løsning. Men sådan har det været. Og – mellem os sagt – så har det vakt furore og frustrationer i massevis her i den lokale andedam.

Men efter at have brugt et par timer eller mere her til morgen/formiddag, så lader det til, at matriklen igen har både fjernsyn og internet. Så vidt så godt. Men alting kommer med en pris. Min gamle tv-boks, som kunne bruges til at optage med og repetere programmer med er ikke længere en mulighed. Og borte er alle de gamle film, jeg fik optaget. Og så er der det med at man skal vænne sig til nye kontrolfunktioner osv. Det er vi ikke meget glade for her i casa. Men sådan er det, når de digitale udbydere slås om markedet.