13. december 2022 arkiv

Capacs kalenderlåge nr. 13

13. december 2022

“Nu kommer det her råt fra usødet: Det har længe stået klart, at den såkaldte blå blok var blevet skør. Så sent som i dag taler konservative Rasmus Jarlov om korruption i forbindelse med en demokratisk regeringsdannelse.

Det er bare et eksempel på de mærkværdigheder og skøre påstande, der har præget minkforløb, FE-sag, angrebene på navngivne embedsmænd med meget mere.
Ja, minksagen var en skandale. Men det banale er, at der var tale om en skønsmæssig systemfejl med en række følgevirkninger. Enhver, der orker at læse kommissionens konklusioner, (hvis opgave blev formuleret af oppositionen!) kan forvisse sig om, at statsministeren sagde noget forkert – men ikke anede det. Det er absurd at påstå, at nogen kan dømmes for det. Skats sammenbrud, der kostede det danske samfund langt over 100 milliarder kroner, er en langt større skandale. Og hidtil er så godt som alle sluppet. Uden at nogen blinker af den grund. Her er en minister blevet fyret, en rigspolitichef og en departementchef hjemsendt og en række embedsmænd har herudover påtegnelser på deres papirer. Dertil kommer, at vælgerne – den øverste suveræn – har forholdt sig til sagen – og valgte Mette Frederiksens parti med et brag.
Det er sygt at undergrave det demokratiske system med påstande om korruption, magtsyge, løgn og hvad har vi. Det fører lukt til stormen på kongressen, som vi så det i USA. Ren Trump.”
Det er sjældent, jeg er enig med den fhv. folketingspolitiker m.m. Søren Pind, men det er lige før, jeg er det i dette Facebook-indlæg om ‘nedsmeltningen’ i blå blok. Danmark på vej mod Trumpisme. Ja, hvorfor ikke. Vi skal ikke vide os for sikre, nu hvor tyskerne oplever tilstande, der ligner årene op mod nazismens gennembrud, og hvor andre lande – for eksempel England – er inde i en autoritær udvikling, der underminerer den sidste rest af borgerligt demokrati. Eller USA, hvor befolkningen er dybt splittet mellem dem, der tror på systemet, og dem, der ikke gør. Trumpisterne bl.a.
Og så til låge nr. 13 – The Beach Boys – ikke i julehumør – med debutsinglen “Surfin‘” fra 1961.