27. december 2022 arkiv

pd22: Change – Change of heart

27. december 2022

Julen er ovre, og det er tid at komme op på hesten igen. Og jeg kan lige nå et par vinylafspilninger, inden jeg vil holde en pause med den praksis. Og vi er kommet til nr. 22 i række af albums, som jeg er kommet i besiddelse af takket være forbrugerismens overdrev. Og denne gang er det lidt af en specialitet (tror jeg nok). Nemlig det italiensk-amerikanske post-disco-band Change, der blev dannet i Bologna i 1979 af Jack Fred Petrus og Mauro Malavasi.

Gruppen, der stadigvæk eksisterer, havde sin storhedstid i årene 1979-1985, og Chage of Heart er deres femte album (fra 1984). Gruppen, der stilistisk har lagt sig op ad Chic, har især fra succes i USA, hvor deres dansegulvsorienterede musik passede som fod i hose på de club-glade amerikaneres smag. Og det hjalp også, at gruppen nogle år involverede den kendte sanger Luther Vandross. I sidste del af gruppens første periode gled de stilistisk over i en mere R&B- og funk-influeret stil og efterhånden begyndte sammenholdet at krakkelere.Det lykkedes dog at lave Change of Heart, der kom på hitlisterne i USA og i Europa, bl.a. med titlesangen, der udkom på single.

I 1987 døde stifteren Petrus og gruppen gik de facto i opløsning, men er sidenhen blevet gendannet med først nye medlemmer og senere tilbagevenden af nogle af de oprindelige. Change har dog ikke formået at nå den succes, de havde de første år.

Change er gennemprofessionel dansemusik, der sagtens kan konkurrere med det bedste fra staterne. Og deres betydning derovre understreges af at selveste Janet Jackson samplede en af deres sange på sit hit “All for you” fra albummet af samme titel (2001).

Selv om jeg egentlig godt kan lide Changes medrivende og dygtige musik, er jeg ikke sikker på. at den får en varig plads på min pladereol.