21. december 2022 arkiv

Sangfilosoffen for en kort sidste bemærkning…

21. december 2022

Under læsningen ad Bob Dylans store, tunge bog The Philosophy of Modern Song har mit ledemotiv været – hvad fortæller han mig om musikken? Og selv om han bruger meget krudt på teksterne i sin blanding af analyse, fortolkning og fri fabuleren – grænsende til det fantaserende – så kommer der små dryp af indsigter om musikken. Således hans allersidste ord i bogen som afslutning på en behandling af Dion and the Belmonts “Where or when”:

“Men sådan er det med musik, den tilhører tiden men er også tidløs; noget, der skaber erindringer og selve erindringen. Selv om vi sjældent tænker over det, så er musik bygget ind i tiden lige som en skulptør eller svejser der arbejder i det fysiske rum. Musik overskrider tiden ved at vi lever i musikken, lige som reinkarnation tillader os at transcendere livet ved at leve det igen og igen”.  [s. 334, min fordanskning]

Lad så være, at Dylan bliver helt buddhistisk her til sidst, men hans tro på musikken som noget, der både tilhører tiden og rækker ud over den, er helt intakt.

Capacs kalenderlåge nr. 21

21. december 2022

Den nye regering er ikke kommet godt fra land. I går blev en af nyhederne, at Mette Frederiksen ofrer det danske drikkevand på hen-over-midten-regeringens alter, selv om hun før valget begræd tabet af rent drikkevand til efterkommerne. Og for at  føje spot til spe, så kom Voxmeter med en meningsmåling, der decimerede de tre regeringspartiers tilslutning og gav fremgang til venstrefløjen. Næh, SVM-regeringen ligner det misfoster, det har været siden konceptionen i Frederiksens hovede.

Kalenderlåge 21: Simon & Garfunkel “Hazy shade of Winter”