4. juni 2022 arkiv

50: Røde Mor – Ta hvad der er dit

4. juni 2022

Jeg er lidt usikker på, hvilken måned Demos udgivelse 10, Røde Mors “Ta hvad der er dit” udkom i. Men i hvert fald var det i 1972. Med sange om forbrugerisme, Grindstedværket, arbejdskraftens udbytning og andre politiske emner.

50: Mouldy old dough

4. juni 2022

1972 bød også på sære udgivelser. For eksempel Lietenant Pigeons “Mouldy old dough“, der blev den næstmestsolgte single i England for halvtreds år siden. Indspillet af mor Hilda Woodward på honky tonk-piano og sønnike Rob Woodward, skrev sangen sammen med vennen Nigel Fletcher, der også tog sig af sangen (hvis man kan kalde fremførelsen af ordene ‘mouldy old dough’ og ‘dirty old man’ det). Singlen blev et stort hit, men først efter at have været vejen omkring Belgien, hvor den blev brugt i et tv-program og efterfølgende på radioen. Herfra  importerede englænderne så sangen og fik den spillet flittigt på BBC. Og vupti blev den et hit.

Men kun nr. 2 på årslisten. For førstepladsen blev indtaget af en anden særpræget indspilning, nemlig Royal Scots Dragoons Guards og deres fortolkning af “Amazing Grace“.

“Mouldy Old Dough” minder i øvrigt en hel del om et andet skørt hit fra 1966, nemlig Napoleon XIVs “They’re coming to take me away”.