23. juni 2022 arkiv

Rammstein ramte Århus

23. juni 2022

Jovist. Rammstein, det tyske neue deutsche Härte-band, indtog Århus midtby i går. Og det gav anledning til ret så kaotiske, trafikale forhold i den jyske hovedstad. Men det er noget, vi efterhånden er vant til her i byen, hvor den politiske elite åbenbart mener, at der skal afvikles mange store begivenheder og arrangementer i det centrale Århus, hvor fraværet af en regulær trafiksanering er åbenlys for de fleste.

Nå, men Rammstein kom, indtog byen og gav en koncert, der går gny af på de sociale medier. Og nej, jeg var der ikke. Jeg har ikke rigtig lyttet til Rammstein (hvilket nok er en fejl, da jeg absolut holder meget af tysk rock), har ingen plader med gruppen og har ikke rigtig fulgt med i bandets udvikling. Først og fremmest fordi jeg – som tidligere anført – generelt ikke er til heavy rock. Men Rammstein i Århus får mig nok til at lytte lidt til dem i den kommende tid.

Herzeleid – extended version 

Made in Germany

Peter Asher – 78

23. juni 2022

En anden fødselar. Peter Asher, som er broder til Jane Asher, der engang var Paul McCartneys kæreste. Og som var en del af den succesfulde duo Peter and Gordon. Som fortalt, ville han hellere arbejde med pladeproduktion end selv indspille plader og turnere. Og det var enden på Peter and Gordon og begyndelsen på en lang karriere med pladeproduktion. Især James Taylor og Linda Ronstadt her nydt godt af Ashers evner bag knapperne. Han producerede James Taylors debutalbum i 1968 og har produceret ham helt frem til pladen Live in Rio fra 1991.

Men helt stoppet med at optræde er Peter Asher. Han har nu og da optrådt undervejs sammen med andre, og i 2018 indledte han et duosamarbejde med Jeremy Clyde, der har været en del af duoen Chad & Jeremy, som var en slags pendant til Peter & Gorden i de tidligere tressere. Og sammen optræder de som Peter & Jeremy og synger sange fra de to duoers repertoire.

I går fyldte Peter Asher 78 år.

Og så en lille sjov ting, som blandt andre Barry Miles fortæller om. Da McCartney boede hos familien Asher, var Peter en kort periode kæreste med selveste Millie Small – kendt som Millie med hittet “My Boy Lollipop“. Det holdt dog ikke.

Chad and Jeremy – Greatest Hits

Peter and Gordon – Greatest Hits