16. juni 2022 arkiv

Paolo Nutini er tilbage – Last Night in the Bittersweet

16. juni 2022

Hvad har han dog lavet, ham den skotske sanger-sangskriver Paolo Nutini. I otte år har han været fraværende på pladefronten. Men nu er ventetiden så ovre. Hans nye udgivelse hedder Last Night in the Bittersweet og den udkommer den 1. juli. Og han har givet en lovende, rockende smagsprøve på, hvad der er i vente, ved en optræden hos Jools Holland på BBC.

Lose it

PS. Det eneste jeg har kunne finde ud af, at han har haft nogle kæresterier i gang. Og – well – det kan sikkert kræve sin mand….

 

50: Ziggy Stardust & Roxy Music

16. juni 2022

16. juni 1972 var en vigtig dag i rockens historie. Her udkom to plader, der siden har givet genlyd og stadigvæk gør det.

Dels kom David Bowie THE RISE AND FALL OF ZIGGY STARDUST AND THE SPIDERS FROM MARShvor David Bowie med den androgyne alter ego-figur Ziggy Stardust begyndte en musikalsk og kulturel  iscenesættelsesrejse, der satte nye standarder for hvordan rockmusik kunne tænkes at være. Selv om pladen fik blandede anmeldelser, da den kom frem, har den med tiden fåret status af at være David Bowies gennembrudsplade og stå i dag vel som et fyrtårn i mandens samlede produktion med en samling sange, der stadigvæk kan få lytterne til at spidse ører. Og conceptet gav David Bowie mulighed for de kommende år at lege med sin kunstneriske “identitet” som en forvandlingskugle, man aldrig rigtig vidste, hvor man havde.

Samme dag kom Roxy Musics eponyme debutalbum, hvor de bød på deres udgave af moderne eklektisk rockmusik, der tog farve fra populærmusikken, filmen og andre kulturelle produkter. Pladen blev en pæn salgs- og publikumssucces og gjorde Roxy Music til et af tidens førende bands og Bryan Ferry til en af tidens førende sangeren.