5. juni 2022 arkiv

One Album Wonder: Pete Townshend & Ronnie Lane – Rough Mix

5. juni 2022

Jeg gentager gerne mig selv. Og det gælder også, når det gælder nogle af mine favoritplader. Så som duosamarbejdet mellem The Whos Pete Townshend og (Small) Faces’ Ronnie Lane på albummet Rough Mix. Man kan, med et begreb, jeg har fundet hos Klaus Lynggaard og Henrik Quitsch, tale om et One Album Wonder. En parallel til singlerne One Hit Wonder, blot med den forskel at albummene ikke bliver hits, da de udkommer, men snarere kultplader med tiden. Og det kan man godt sige om Rough Mix, der er et dejlig musikalsk sideprojekt for de to herrer.

Der er dog en lille krølle på historien. For faktisk er der – for længe siden – kommet en opfølger til Rough Mix. Godt nok en uofficiel udgivelse (bootleg…) på det obskure mærke Audiofón Music med den sigende titel Unsurpassed Masters / Roughmixes. Den består af alternative versioner og lignende fra de oprindelige sessions og med som gæster er fx Eric Clapton, Charlie Watts og Ian Stewart. Og man kan være heldig at finde den derude på det store net, bl. a. på discogs.com, men man kommer ofte til at betale en betragtelig sum for den. Så det er kun for virkelig yndere af de to herres samarbejde….

Laurie Anderson – 75 år

5. juni 2022

Multikunstneren og afdøde Lou Reeds hustru, Laurie Anderson, bliver 75 år i dag. Bragede igennem til det store publikum i 1981 med sangen “Oh Superman” og har siden udfordret mainstream med en række fine albums.

Laurie ved det lille skrivebord