21. juni 2022 arkiv

50: Day of Phoenix – The Neighbour’s Son

21. juni 2022

Lidt research på nettet og i diverse opslagsbøger gjorde mig ikke klogere på, hvilken måned i 1972 Day of Phoenix’ andet album The Neighbour’s Son udkom. Men i hvert fald var det i 72 og derfor halvtreds år siden, dette progressive rockbands sidste album af to udkom.

Gruppen udsprang delvist af The Maniacs og bestod i første omgang af Cy Nicklin (gt. og sang), Henrik Friis Nielsen (trommer), Karsten Lyng Nielsen (gt. og sang), Ole Prehn (gt. og sang) og Jess Stæhr Nielsen (bas og sang). Og blev dannet i 1968. Gjorde sig bemærket ved at optræde i filmen “Helle for Lykke”.

Allerede i 1969 skete der store udskiftninger. Nicklin og Stærh blev erstattet af hhv. Hans Lauridsen (sang) og Peter Friis Nielsen (bas og ang). Og i den nye konstellation indspillede bandet i 1970 Wide Open N-Way, der blev godt modtaget, også i England. I 1972 kom så The Neighbour’s Son .

I 1972 bestod gruppen af Lyng, Prehn og Stæhr, Ole Fick (gt.) og Bo Thrige Andersen (trommer). De sidste tre med fortid i Burnin Red Ivanhoe. Den ny konstellation holdt dog ikke længe og Day of Phoenix opløstes endelig i 1973. Inden da nåede de at indspille nummeret “Make me look away”, der findes på Burnin Red Ivanhoes right on (1974).

Day of Phoenix blev aldrig det helt store navn i Danmark, men er forblevet et kultband. Og deres musik blev genudsendt samlet under titlen Mind Funeral i 2020.

If you ask me

Chicken Skin