30. november 2020 arkiv

One Hit Wonder anno 1966: Napoleon XIV – They’re coming to take me away, ha-haaa!

30. november 2020

Jeg har nævnt den før, for længe siden. Men i dag blev jeg gjort opmærksom på denne specielle, for ikke at sige skøre, hitplade, der var noget i 1966 og blev flittigt spillet på DRs program 3 hos Jørgen (de) Mylius.

Bag Napoleon-figuren gemte sig sangskriveren og pladeproduceren Jerrold “Jerry” Samuels. Det blev ikke til mere for Jerry, men dengang hittede den og kastede en guldplade af sig. Og måske siger det også noget om tiden – tresserne – hvor der var plads til humor, eksperimenter og galestreger.

John Mayall – 87 år

30. november 2020

Det kan gordt være, at han er ‘så godt som væk’, men sluppet guitaren har John Mayll ikke endnu. Og han bærer den med en lethed, der kommer af årtiers venskab med det instrument. Han er blevet kaldt en dårlig sanger og musiker. Det er forfejlet. Man kan ikke være nogen dårlig musiker med det gehør han har og som har resulteret i nogle af de fineste rhythm-and-blues-bands, som de britiske øer har fostret. At han ikke er nogen Eric Clapton eller Mick Jagger ændrer ikke ved det forhold. Keep on rocking John.