1. juli 2022 arkiv

Hvor blev hun af: Tracy Chapman?

1. juli 2022

Ja, hvor er hun henne, den nu 58-årige sanger-sangskriver Tracy Chapman? Hendes seneste studiealbum kom i 2008 – Our Bright Future. Og siden har vi “kun” fået en største-hits-plade – Greatest Hits – der, om ikke andet, mindede os om hendes kvaliteter og som blev udsendt kloden rundt. Men ellers har der været ret så stille omkring denne arvtager af Carole King og Joan Armatrading. Måske nyder hun bare livet, klipper sine aktiekuponer og tærer på royalty-indtægterne, når hun ikke lige engagerer sig i kampen for sociale rettigheder og kvinders ligestilling? Så vi kan blot håbe, hun får inspiration til flere sange og albums.

Tracy Chapman

Our Bright Future

 

Noget om moderne teknologi – eller: Hvor dum kan man være?!

1. juli 2022

Jeg havde smut mig en håndmad – groft hvedebrød med smør og marmelade – og ville sætte mig i lænestolen og nyde den. På bordet ved siden af lå fjernbetjenerne til hhv. tv og tv-boksen. Og lige da jeg sætter mig ryger håndmaden ud af tallerknen og ned på fjernbetjeningerne. Selvfølgelig med smør og marmelade nedad.

Jeg forsøger at tørre det værste af med køkkenrulle, men det lykkes ikke rigtig at få det fedtede stas af og så gjorde jeg noget, jeg ikke skulle have gjort, hvis jeg havde tænkt mig om: tog fjernbetjenerne, gik ud i køkkennet og skyllede dem af under rindende vand. Ja, hvor dum man man være – begge fjernbetjenere holdt straks op med at virke. Og hvad gør man så?

Første tanke var, at få fjernbetjenerne tørret. Ud med batterierne, ind med fruens hårtørret. Og tørre blev det – udenpå. Stadigvæk uvirksomme. Næste tanke: Nyt tv og boks? Nej, ikke sådan give op. Næste tanke: Universal fjernbetjener. Efter søgning på nettet fandt jeg ud af, at den lokale sælger af den slags havde en, der kunne håndtere adskillige apparater med samme fjernbetjener. Så af sted og indkøbe sådan et apparat. Og se, se, om ikke den fungerede upåklageligt.  Så den kan håndtere såvel tv, boks, dvd, bluray og mere, hvis jeg har brug for det. Til sidst tog jeg de to ikke-fungerende fjernbetjenere, fjernede batterierne og lagde dem på et tørt sted – og i dag virker de igen. Dumheden er gjort god igen – og jeg har en ekstra fjernbetjener, hvis uheldet er ude eller jeg dummer mig igen. Og hvad kan man lære af det? Sikkert ikke ret meget.