12. juli 2022 arkiv

60 år: The Rolling Stones optræder offentligt for første gang

12. juli 2022

Stedet var The Marquee Jazz Club, 165 Oxford Street, London. Siden 1958 havde stedet været hjemsted for skiffle og jazz – med tilbagevendende navne som Chris Barber, Alexis Corner og Cyril Davies – og i 1962 begyndte stedet også at have en ugentlig rhythm and blues-aften. Og Rolling Stones fik chancen for at optræde for første gang ved et tilfælde. Mick Jagger havde optrådt sammen med Alexis Corner og hans Blues Incorporated. Og det var meningen, at Blues Incorporated skulle medvirke i en BBC radiooptagelse i klubben den aften, men noget gik galt og Rolling Stones fik chancen for at træde til.

På scenen var: Brian Jones (guitar), Mick Jagger (sang), Keith Richards (guitar), Ian Stewart (piano), Dick Taylor (bas) og Tony Chapman (trommer). Der hersker dog lidt tvivl om, hvorvidt Tony Chapman sad ved trommerne eller om det var Mick Avory.

Charlie Watts og Bill Wyman var endnu ikke blevet medlemmer af gruppen, men var på radaren.

De Fem – It’s so easy

12. juli 2022

I går aftes genså jeg udsendelsen Anne Sanne og Lis om Linnet, Salomonsen og Sørensen og deres samarbejde i Anne Linnet Band m.m. Ikke verdens bedste portrætprogram, selv om de tre kvinder da får fortalt om deres forhold og gensidige udvikling.

Men undervejs kunne man høre Lis Sørensen fortælle om sin allerførste pladeindspilning. Det var da hun endnu gik i skole og havde Holger Lauman som lærer og havde fundet sammen med fire andre piger – Annette, Birgitte, Jytte og Ulla – i bandet De Fem. Og de fik lov til at indspille albummet It’s so easy i 1970 på de legendariske plademærke Spectator Records (nr. SL 1031). Og med sig havde de garvede musikere som Lauman, Jes Jefsen, Ed Jones og Bjørn Veierskov. Et par smagsprøver i glimt blev det også til, bl.a. andet titelsangen (skrevet af Elisabeth Nielsen og Holger Lauman) og Lennon/McCartneys “Here, There and Everywhere”.

Lis talte pigernes evner lidt ned, men det lød interessant nok til at jeg i dag har søgt efter pladen. Og den kan fås second hand til omkring 3-400 kroner. Og selv om det da er overkommeligt for en ret sjælden plade på et samlerplademærke, så valgte jeg at søge efter den på bibliotek.dk, hvor jeg også fandt den og har bestilt den hjem til gennemlytning. Men smagsprøver kan jeg ikke finde, hverken på tuben eller andre steder. Dertil er den nok lidt for obskur for de fleste.