26. juli 2022 arkiv

En jazzsangerinde med popsensibilitet – Dianne Reeves – Bridges (1999)

26. juli 2022

Næste skive på reolhylden er sangerinden Diane Reeves, som er et relativt nyt bekendtskab for mig, selv om hun har været på banen, siden halvfjerdserne og som pladekunstner siden de tidlige 1980’er. Og så er hun kusine til den kendte jazz-fusionist George Duke, der også har produceret og medvirker på denne plade. Endelig kommer Diane fra en familie, hvor både faderen og moderen spillede jazz og andet, moderen på trompet og faderen på bas (den relativt kendte Charles Burrell).

Selv om pladen er produceret af George Duke og er udsendt på det kendte jazz-plademærke Blue Note, så befinder musikken sig i grænseområdet mellem jazz, pop og rock. Hvilket også understreges af, at Reeves fortolker både Leonard Cohen, Joni Mitchell, Peter Gabriel og Milton Nascimento. Og hun synger eminent godt med sin smukke stemme. En skam jeg ikke har opdaget hende før nu, hvor hendes plade er faldet ned i min samling.

Dianne Reeves / Bridges / Mix

Da Joni Mitchell vendte tilbage…

26. juli 2022

Det var noget af en overraskelse, da Joni Mitchell forleden vendte tilbage til musikscenen på New Port Folk Festivals tredje dag. Den nu 78-årige musiker har længe været væk fra scenen, fordi hun i 2015 blev ramt af en hjerneaneurisme, der krævede behandling og efterfølgende reconvalesens. Hun har dog vist sig offentligt mange gange siden hun blev syg, men ikke på en scene, som tilfældet var i søndags, hvor hun blev lokket til at optræde lidt af Brandi Carlisle, som har fortolket Mitchell-sange.

Jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal mene om Mitchells comeback. Jeg hælder mest til den holdning, at man, når man kommer til års, skal kende sin besøgelsestid og vide, hvornår man skal trække sig. Det er der mange, der har gjort. Og andre forsøger med vekslende held at fortsætte, selv om – for eksempel – stemme ikke altid vil makke ret. Det gælder for eksempel Paul McCartney og Bob Dylan. Ikke, at jeg har noget imod, at de fortsætter, man skal bare vide, at kroppen ikke altid kan følge med intentioner. Men døm selv.

Mitchell på New Port