14. juli 2022 arkiv

Også på radaren: The Lovemongers

14. juli 2022

Nej, jeg havde ikke hørt om The Lovemongers, men kender godt medlemmerne. Især Sue Ennis, Frank Cox og søstrene Ann og Nancy Wilson – altså medlemmer fra det canadiske band Heart. Og Lovemongers er da også et akustisk sideprojekt til netop Heart, der som bekendt bragede igennem til det store publikum i 1975 med albummet Dreamboat Annie. 

I 1990-91 fik søstrene Wilson den idé at kaste sig over den akustiske musik efter et par årtier med fuld tryk på det elektriske. Her er de i en lavbudget optagelse – med både halvdårlig lyd og billede – fra 1995, men de brænder igennem alligevel. De findes også på plade, blandt andet på albummet Battle of Evemore. 

På radaren: Tommy Emmanuel – guitarist

14. juli 2022

Man skal lære så længe, man lever, sagde min far altid. Ofte når han havde lavet en fejl eller gjort noget, han fortrød. Og jeg har taget levereglen med mig. Og når det gælder om musik, så har jeg lært, at uanset, hvor meget jeg lytter til og lærer at kende, så er det stadigvæk noget, der har unddraget sig mine ører. Senest gælder det den australske guitarist Tommy Emmanuel, der er min jævnaldrende og har været på banen og på plade i hvert fald siden 1970’erne – uden at have nået mine ører. Hænger det sammen med, at han er fra Australien? Næppe. Det skyldes nok en række tilfældigheder. Men nu har jeg opdaget ham, og han er intet mindre end fremragende. Lyt selv her til et udvalg af hans numre – Best of Tommy Songs.