27. juli 2022 arkiv

She & Him fejrer Brian Wilson

27. juli 2022

Jeg har før omtalt og anbefalet duoen She & Him – alias Zoe Deschanel og Matt Ward. Og nu er der grund til det igen. For duoen har udsendt et album, hvor de hylder 80-års-jubilaren Brian Wilson med en række fortolkninger fra dennes sangskat. De har glemt “God only knows”, men ellers er der mange gode sange med – lige fra “Deirdre” til “”Would’nt it be nice”. Og jeg synes de kommer i land med deres projekt. Ikke hvem som helst vil slippe fra at kaste sig over de sange, men her går det. Melt Away er titlen på pladen.

 

Chet Baker – Time after time

27. juli 2022

Hvor heldig kan man være. Blandt de jazz-plader, jeg gaflede i storskraldet, er også boksen (!) Time after time med jazz-sangeren og -trompetisten Chet Baker. Fire cd’er med lige så mange timers musik – fra mandens mest frugtbare og produktive år i første halvdel af 1950’erne. Chet Baker er kendt som ‘prinsen af cool’ og for sin uforlignelige stemme. Baker var også kendt/berygtet for sin stofafhængighed, og han døde kun 58 år gammel i 1988 efter et faldt fra andel sal i det hotel, hvor han opholdt sig med masser af stoffer omkring sig og i sin krop.

Time after time

Rock Nalle stopper

27. juli 2022

“For tyve år siden ville det have været dumdristigt at sætte penge på, at Nalle alias Roland Lyhr Sørensen ville overleve sin 70 års dag. Dengang hutlede han sig igennem den odenseanske midtby med udstrakt hånd og ordene: »Gi’r du en mønt til en gammel rockstjerne?« En fedmeoperation havde ført til en heroinafhængighed, som fik Nalle til at forsøge at begå selvmord.

Den historie fortæller han i 2010-biografien ’Et liv ad omveje’. Historien endte godt. Netop nu øver han med sit band, Crazy Ivans, (med den gedigne guitarist Ivan Sand) op til en landsdækkende turne, og er fit for fight. Her, hvor han i dag fylder 70.”

Sådan skev Torben Bille den dag, hvor Rock Nalle – borgerligt navn: Roland Lyhr Sørensen – fyldte 70 år. Men nu forlyder det, at den gamle rock-kæmpe stopper sin karriere for alvor. Han har i årevis lidt af Parkinsons, KOL og på det seneste også en lungebetændelse. Og det svigtende helbred får ham nu til at sige stop. Forståeligt nok.

For alle os, der har fulgt med fra dengang, han bragede gennem radioens højtalere med “In the midnight hour” over “Gode gamle fru Olsen” og “Jeg kan lide store babser” er det lidt vemodigt at sige farvel til en så markant person i dansk musikliv. Selv en rock-overlever som Nalle må på et tidspunkt sige stop og farvel. Og det er så nu.