28. juli 2022 arkiv

The Mills Brothers – The Mills Brothers Featuring Ella Fitzgerald, Vol. 3 – 1935-1937

28. juli 2022

Med opsamlingen The Mills Brothers – The Mills Brothers Featuring Ella Fitzgerald, Vol. 3 – 1935-1937 (1996, Cedar, Giants of Jazz, Italien) – er jeg vist nået til bunds i mine jazz-erhvervelser, i hvert fald midlertidigt. Og brødrene Møller, som Shu-bi-dua kærligt kaldte dem, er kendt af alle (?), der har fulgt bare lidt med i musikken siden tresserne. Og det samme gælder for Ella Fitzgerald, der hjælper dem på nogle af de ialt 24 numre, som alle stammer fra 1930’erne.

Svingende traditionel poppet jazz eller jazzet pop fra øverste hylde. Det er svært at sætte en kritisk finger på brødrenes vokalarbejde. Selv om det ikke er de mest kendte standards, de synger her, så sidder det lige i skabet og er en sand fryd for enhver, der holder af den slags.

Dedicated to you

Big Boy Blue

Sweet and slow

Bobbie Gentry – 80 år

28. juli 2022

En af mine favoritter blandt tressernes sangerinder, Bobbie Gentry (Roberta Lee Streeter) fyldte firs år i går. Det er længe siden, man hørte noget til hende, for hun indstillede sin musikkarriere allerede i 1978, fordi karrieren ikke helt kørte for hende. Man kan sige, at den startede på toppen med singlen “Mississippi Delta”/”Ode to Billie Joe”, der toppede mange hitlister og solgte 3 millioner eksemplarer (og det var B-siden “Ode to Billie Joe”, der trak læsset). Også hendes debutalbum, der bar B-siden titel, gjorde sig godt.

Men derefter gik det tilbage for hende. De efterfølgende albums nåede ikke tilnærmelsesvis debutens højder (det var den, der vippede Beatles og Sgt. Pepper’s-albummet af pinde derovre). Dog fik hun moderat succes med et duo-album (med Glen Cambell), der i 1968 nåede toppen af country-hitlisten.

Intens turneren i hjemlandet og Europa, forsøg med tv-mediet og andet ændrede ikke på, at hendes karriere var vigende, og derfor trak hun sig i 1978. Desværre.

Bobbie Gentry

I forbindelse med Record Store Day sidste år udsendtes et såkaldt ‘tabt’ jazz-album – The Windows of the World, med hende på vinyl. For Gentry-afficionados selvfølgelig.