30. juli 2022 arkiv

Mere hyldeguf: Elvis Presley

30. juli 2022

Udforskningen af hyldernes gemmer og hvad der er kommet mig i hænde kvit og frit fortsætter lidt endnu. Og nu er vi kommet til Elvis Presley. Hele to udgivelser er faldet i mine hænder. Den første er Elvis 30 #1 Hits fra 2002 (BMG). Jeg havde den i forvejen, men glæder mig alligevel over det fund, for cd’en rummer som titlen angiver 30 af mandens allerstørste hits. Ja, faktisk 31 numre, fordi der er et bonusnummer (“A little less conversation”). Men en nærmest uundværlig udgivelse for enhver Elvis-fan.

Mindre kendt, men langtfra dårlig, er Classic Elvis fra 1997, på det llle BMG-undermærke CAMDEN. Med seksten sange – fra “Blue Suede Shoes”  til “Mystery Train”. Primært sange fra hans tidlige karriere. Men åbenbart en populær udgivelse, der er blevet genudgivet flere gange, blandt andet i Danmark i 2005.

Arnold Schwarzenegger – 75

30. juli 2022

Det østrigsk fødte muskelbundt Arnold Schwarzenegger har gjort en karriere ud af at være body builder. Han vandt den store Mr. Olympia-konkkurrence, og det banede vejen for ham til Hollywood, hvor han har haft stor succes som kraftkarl i en række film, der alle har action og muskler som fælles varemærke, især de kendte Terminator-film.

Nogen stor skuespiller har han aldrig været, men har kunnet klare ærterne med lige dele one liners og tør humor. Han er dog blev bedre med tiden, for man lærer jo noget gennem selve jobbet.

Og Hollywood banede også vejen for en politisk karriere. Måske ikke overraskende, så er muskelmanden republikaner af den sorte slags, hvilket gav ham problemer som guvernør for den traditionelt venstreorienterede solskinsstat Californien. Men penge taler i USA og han oplevede et genvalg. Drømmen om at kandidere til præsidentposten måtte skrinlægges, fordi Arnold er født i Østrig.

Bad to the Bone – Arnold ankommer med manér og fuld musik som T-800 CSM 101 i Terminator 2 Jugement Day