4. juni 2008 arkiv

U2 – genudgives…

4. juni 2008

U2 med forsanger Bono i spidsen er uden diskussion et af de mest succesfulde bands gennem de sidste tre årtier. Bandet blev dannet tilbage i 1976 og slog for alvor igennem i 1980’erne.

For mig har bandet aldrig været bedre, end det var på det allerførste udspil, debutalbummet Boy, der blev produceret af Steve Lillywhite og udsendt i 1980. Her finder man en upoleret, uspoleret, ungdommelig energi, som jeg savner på deres senere store successer. Pladen kom i kølvandet på det energiudslip, som punk-bevægelsen forårsagede, og det kan kan man mærke og høre. Her spilles med en fremdrift og til raseri grænsende vildskab. Sange om uartikulerede drømme og ungdommelig forstemthed på tærsklen til voksenverden. En plade af samme kaliber som Undertones første og Joy Divisions ditto.
Nu udsendes U2s tidlige værker “Boy”, “War” og “October” i remasterede, udvidede osv. udgaver.

U2 – I will follow

Jeg har i øvrigt nævnt det før – med andre ord…

Wolfgang’s Vault som download

4. juni 2008

Godt nyt for nostalgiske musikelskere. Wolfgang’s Vault, der har specialiseret sig i fortidens, nutidens og fremtidens levende musik, har indgået en aftale med Universal Music Group om at stille cirka 500 koncerter med kunstnere som Jimi Hendrix, Bob Marley, Lynyrd Skynyrd, Lou Reed, Fleetwood Mac, Linda Ronstadt, Waren Zevon, The Kinks m.fl. til rådighed for almindelig download. Ejeren af Wolfgang’s Vault, Bill Sagan, startede siden i 2003 efter, at han havde købt den legendariske promotor Bill Grahams koncertoptagelser og memorabilia. Priserne for de dowload-bare koncerter bliver mellem $3.98 og $9.98, afhængigt af koncerternes længde. I alt ligger der i omegnen af 1500 koncerter på sitet. Det er også planen at udgive noget af det på CD og vinyl i samarbejde med Universal.

Brigitte Bardot – en stjernes storhed og fald

4. juni 2008

Engang var hun indbegrebet af efterkrigstidens spirende seksuelle og kulturelle frisind, fransk national- og sexsymbol og generationer af mænds våde drøm og forbillede for mange kvinder.

 

I halvfjerdserne trak hun sig mere eller mindre tilbage fra showbizz, vist nok skuffet over branchen og over mænd i almindelighed og kastede sig ud i rollen som dyrenes beskytter.

 

I de seneste år er hun gledet stødt og roligt mod højre og har gjort sig bemærket som kritiker af homoseksualitet, immigration og Islam. I dag kan man så læse, at “BB” – som hun engang kaldtes og markedsførtes som – er blevet dømt for racisme ved retten i Paris, fordi hun angiveligt har skrevet et brev til præsident Sarkozy, hvori hun ophidsede til had mod franske muslimer. Og det er forbudt i følge fransk lov. Suk.

Mel Ferrer, amr. skuespiller, er død 90 år gammel

4. juni 2008

Med nyheden om Mel Ferrers død sendes jeg igen tilbage til barndommens og den tidlige ungdoms filmoplevelser i biografen og på tv. Den flotte, elegante mand har sat sig sine spor i mine erindringers annaler, selv om jeg har svært ved at forbinde ham med ret mange film. Dog husker jeg ham fra krigsfilmen “Den længste dag”, fægtefilmen “Scaramouche” og et enkelt afsnit af Columbo-tv-serien! Jo, og så selvfølgelig den film, hvor han måske fik sin bedste rolle, den charmerende bagatel “Lili” fra 1953, hvor ham fik lov til at spille over for den underskønne Leslie Caron. Nævnes bør også, at den traditionsbevidste tyske instruktør Rainer Werner Fassbinder gav han en lille rolle i sin film “Lili Marleen” i 1981.
I øvrigt var Mel Ferrer kendt for sit lange, ægteskabelige forhold til ikonet Audrey Hepburn, og for ikke at være særlig begejstret for sit arbejde som skuespiller, som han betragtede som “en beskæftigelse i selvoptagethed”. Han ville hellere have haft en stor karriere som filminstruktør. Han fik dog også lavet nogle film, uden at det blev den store succes.
Sådan kan det gå. Hvil i fred.