10. juni 2008 arkiv

Brian Mikkelsen “hjælper” TV2

10. juni 2008

Hukommelsen er kort i politik. Men går vi ikke så mange måneder tilbage og opfrisker den slatne hukommelse, vil vi måske huske, at den såkaldte kulturminister Brian Mikkelsen igen og igen afviste at hjælpe den betrængte public-service-institution Danmarks Radio økonomisk, da den var kommet ud i et økonomisk uføre på grund af en vis byggerisag. Som regering og folketing i øvrigt havde et ikke ubetydeligt ansvar for igangsættelsen af.
Mikkelsens argument for at lade DR sejle sin egen sø var, forenklet sagt, at DR lå som DRs ledelse selv havde redt. Altså vaskede ministeren hænder.
Nu meddeles det så, at samme såkaldte kulturminister vil række TV2 en hjælpende hånd i form af lånemuligheder. Fordi TV2 er kommet i økonomisk uføre på grund af forfejlede projekter som fx radiostationen TV2 Radio, der aldrig blev andet end en økonomisk åreladning af medie-koncernen. TV2 lå som TV2 selv havde redt.
Hvad er forskellen, spørger man sig selv? Forskellen er, at DR er DR – og TV2 er TV2. Og sidstnævnte har altid haft Brian Mikkelsens og de borgerlige politikeres sympati.

Dagens SMS

10. juni 2008

En tysk undersøgelse viser, at folk med rynket røv, lille pik og slap mave, åbner deres sms’er med tommelfingeren. – Ja, det er for sent at skifte finger nu, smarte!

Det er ikke altid let at leve sammen med en teenager!

PS. Jeg har ikke en slap mave, tværtom.

Halvsyg i et ordentligt sygt samfund

10. juni 2008

Det var vist Sammenslutningen af Bevidst Arbejdssky ElementerSABAE – (der blandt andet bestod af Jacob Haugaard, historikeren Gustav Bunzel, Carl Heinrich Petersen m.fl.), der engang formulerede parolen: Hvis arbejde er sundt, så giv det til de syge! Hvis man ikke vidste bedre, så kunne man tro, at regeringens beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen havde en fortid i denne anarkistiske forening. For i dagens aviser kan man læse noget om, hvordan Frederiksen har tænkt sig at gøre noget ved sygefraværet på de danske arbejdspladser. Indsatsen retter sig især mod de langtidssyge, altså ikke dem, der er væk et par dage på grund af influenza og sådan. Og medicinen er – ikke spor overraskende – en “økonomisk gulerod”, det berømt-berygtede økonomiske incitament, som den liberalt-borgerlige regering altid hiver op af foderposen, når der skal politiseres på arbejdsmarkedsområdet. Kommunerne skal have et økonomisk incitament til at få de langtidssyge ud på arbejdsmarkedet. Et af de opfindsomme forslag er at arbejde med såkaldte delvise raskmeldinger. Sagt på en anden måde: Man skal kunne være deltidssyg. Fx gå på arbejde fra kl. 8.00 til kl. 12.00 og så være syg resten af døgnet… Ehem!
Et andet tiltag er, at regeringen vil styrke arbejdsmiljøet. For det viser sig, at arbejdsmiljøet er skyld i en tredjedel af alle sygemeldinger. Det vil med andre ord sige: Ud af de 150.000, der konstant er syge, så er ca. 50.000 syge på grund af arbejdsmiljøet. På grund af arbejdet. Det fremgår ikke, hvordan beskæftigelsesministeren har tænkt sig at gøre noget ved denne side af sagen. Måske ved at opfordre arbejdsgiverne til at gøre noget ved det? For der er vel ikke nogen idé i at sende deltidssyge medarbejdere tilbage på en arbejdsplads, hvor arbejdsmiljøet er sygdomsfremkaldende? Eller!?

For Feinschmeckere: Gene Clark Silverado ’75

10. juni 2008


Harold Eugene Clark, sanger og sangskriver, grundlægger af legendariske Byrds, har aldrig fået den opmærksomhed og succes, der tilkom ham. Måske, fordi han var et beskedent menneske, der lod andre (Roger Mcguinn) om at tage rampelyset og i øvrigt bredte sig vidt i sin sangskriverkunst – fra psychedeliske sange til alternativ country-ditto. I Byrds skrev han nogle af gruppens absolut bedste sange: Eight Miles High, I’ll Feel A Whole Lot Better og Set You Free. På grund af musikalske uoverensstemmelser og fnidder med Mcguinn forlod Clark Byrds i 1966 og kastede sig over en solokarriere. året efter debuterede han med albummet Gene Clark With The Gosdin Brothers. Selv om pladen fik fine anmeldelser blev den et kommercielt flop. Fiaskoen fik ham til at melde sig under Byrds faner igen, og ham kom ind i stedet for David Crosby, der havde andre planer..
Clark opgav dog ingenlunde soloprojektet og begyndte kort tid efter et samarbejde med Doug Dillard i duoen Dillard & Clark, hvor Clark trakterede banjoen. Det resulterede blandt andet i det legendariske album The Fantastisk Expedition Of Dillard & Clark, et suverænt country-bluegrass-album, der udkom i 1968. Trods anmelderroser i stakkevis solgte heller ikke denne plade stort. Samarbejdet med Dillard fortsatte frem til slutningen af 1969 og resulterede i endnu et fint album – Through The Morning Through The Night.
Ikke mindst på grund af sin prestigefyldte, men også løse, tilknytning til The Byrds, lykkedes det ham at holde solokarrieren i gang, selv om pladesalget ikke tilfredsstillede musikindustriens købmænd.
Det skal også nævnes, at Clark havde en finger med i country-rock-pionerbandet Flying Burrito Brothers og var med i post-Byrds-trioen Mcguinn, Clark and Hillman, der indspillede et par skammeligt undervurderede albums – Mcguinn, Clark and Hillman og City – der er fyldt til randen med smagfuldt countryinspirerede pop-rock-sange. De fleste af disse sange er for nylig udgivet på dobbeltcd’en Mcguinn, Clark and Hillman The Capitol Collecition.
Gene Clark døde i 1991 46 år gammel af et blødende mavesår. Grunden til, at jeg nævner ham er, at der er udsendt et live-album med ham under titlen Silverado ’75 Live & Unreleased. Den består af 12 sange fra en koncert, som Clark gav i 1975 i Denver og er Clarks første og eneste live-plade. Som sagt en plade for fans og Feinschmeckere…

Don’t You Write Her Off

Mere sommerlydspor… Graham Parker

10. juni 2008

Man kunne selvfølgelig supplere med Graham Parker & the Rumours Vertigo Singles Collection. Det ville også sætte gang i sagerne…

1. Silly Thing
2. I’m Gonna Use It Now
3. Soul Shoes
4. White Honey
5. Hotel Chambermaid
6. Don’t Ask Me Questions [Live]
7. Pourin’ It All Out
8. Help Me Shake It
9. Hold Back the Night
10. (Let Me Get) Sweet on You
11. White Honey [Live]
12. Soul Shoes [Live]
13. New York Shuffle
14. Bleep
15. Hey Lord Don’t Ask Me Questions [Remix]
16. Watch the Moon Come Down [Live]
17. Protection
18. I Want You Back (Alive)
19. Discovering Japan
20. Local Girls
21. Mercury Poisoning

Graham Parker and the Rumour – Heat Treatment

Lydsporet til varme sommerdage: Beach Boys

10. juni 2008


Kan der mon tænkes et bedre lydspor til strand, sand, vand, badenymfer og -løver end samtlige Beach Boys-singler? Nu er de udkommet som bokssæt under titlen The Beach Boys: U.S. Singles Collection – The Capitol Years (1962-1965) og indeholder 16 cd’er med følgende indhold:

Disc one:

01 Surfin’ Safari (mono)
02 409 (mono)
03 409 (live; mono)

Disc two:

01 Ten Little Indians (mono)
02 County Fair (mono)
03 Punchline (mono)

Disc three:

01 Surfin’ USA (mono)
02 Shut Down (mono)
03 Surfin’ USA (stereo)
04 Shut Down (stereo)

Disc four:

01 Surfer Girl (mono)
02 Little Deuce Coupe (mono)
03 Surfer Girl (stereo)
04 Little Deuce Coupe (stereo)

Disc five:

01 Be True to Your School (mono)
02 In My Room (mono)
03 Be True to Your School (mono; alternate version)
04 In My Room (stereo)

Disc six:

01 Little Saint Nick (mono)
02 The Lord’s Prayer (mono)
03 Little Saint Nick (stereo)
04 The Lord’s Prayer (stereo)

Disc seven:

01 Fun, Fun, Fun (mono)
02 Why Do Fools Fall in Love? (mono)
03 Fun, Fun, Fun (stereo)
04 Why Do Fools Fall in Love? (mono; alternate single edit)

Disc eight:

01 I Get Around (mono)
02 Don’t Worry Baby (mono)
03 I Get Around (stereo)
04 Don’t Worry Baby (stereo)

Disc nine:

01 When I Grow Up to Be a Man (mono)
02 She Knows Me Too Well (mono)
03 When I Grow Up to Be a Man (stereo)
04 She Knows Me Too Well (stereo)

Disc ten:

01 Wendy (mono)
02 Don’t Back Down (mono)
03 Little Honda (mono)
04 Hushabye (mono)
05 Wendy (stereo)
06 Don’t Back Down (stereo)
07 Little Honda (stereo)
08 Hushabye (stereo)

Disc eleven:

01 Dance, Dance, Dance (mono)
02 The Warmth of the Sun (mono)
03 Dance, Dance, Dance (stereo)
04 The Warmth of the Sun (stereo)

Disc twelve:

01 The Man With All the Toys (mono)
02 Blue Christmas (mono)
03 The Man With All the Toys (stereo)
04 Blue Christmas (stereo)

Disc thirteen:

01 Do You Wanna Dance? (mono)
02 Please Let Me Wonder (mono)
03 Do You Wanna Dance? (stereo)
04 Please Let Me Wonder (stereo)

Disc fourteen:

01 Help Me, Rhonda (mono)
02 Kiss Me, Baby (mono)
03 Help Me, Rhonda (mono backing track)
04 Kiss Me, Baby (stereo)

Disc fifteen:

01 California Girls (mono)
02 Let Him Run Wild (mono)
03 California Girls (stereo)
04 Let Him Run Wild (stereo)

Disc sixteen:

01 All Dressed Up for School (mono)
02 I’m So Young (mono)
03 Help Me, Rhonda (mono; alternate mix)
04 Graduation Day (stereo)

The Beach Boys – Surfin’ USA [Live]

Nyt filmprogram på DR2!

10. juni 2008

Det var da en nyhed, der vil noget. Det er frygtelig længe siden Ole Mikkelsens “Bogart” gik i graven og for en kort til blev afløst af Søren Høys filmmagasin, der siden regrederede til et radioprogram. Her i bloggen har jeg blogget mig over DRs ufølsomme forhold til litteratur og film, der blev stedmoderligt behandlet i fx Smagsdommerne eller det relativt nye Kulturmagasin på DR2. Men nu skulle det så være sikkert, at vi får et ugentlig filmprogram. Til efteråret. Så mangler vi bare et litteraturprogram…