5. juli 2008 arkiv

åh nej – Thomas Winding er død

5. juli 2008

Det var min første tanke ved meddelelsen om Thomas Windings død: åh nej. 71 år blev Thomas (men det passer slet ikke, for så gammel kunne en mand som Thomas ikke være, vel?!). Med en kliché kan man sige, at en epoke i dansk tv hermed finder sin afslutning. TV bliver aldrig det samme, som dengang Winding med sin dybt behagelige, mørke, maskuline, rolige stemme gjorde Super Carla, Alfons åberg, Pippi Langstrømpe m.m. til oplevelsestv, der rakte fra børneværelset og helt ind i de voksnes stue.
Thomas, du vil være savnet! Hvil i fred.

Rocken er ikke død, men måske lugter den underligt…

5. juli 2008

I forbifarten læste jeg en overskrift. En ret kendt amerikansk, kvindelige sanger og sangskriver skulle have erklæret rocken for død. Suk. Det er ikke første gang nogen har forsøgt at begrave denne uregerlige musikstil. Man behøver ikke at bevæge sig ret langt ind i indieland for at konstatere, at rocken lever i bedste velgående. Det kan godt være, at den lugter af drengeomklædningsrum, ølsjatter og øretæver, men den spræller stadigvæk. Og det tror jeg, den bliver ved med lige så længe, der er strøm i ledningerne, testoteron i drenge og østrogen i piger…

The Ataris – Boys Of Summer

Raconteurs – Level

Black Lips – Bad Kids

Jeg kommer aldrig til Roskilde

5. juli 2008


Min søde veninde Gertrud og et par andre har behjertet forsøgt at overtale mig til at drage til Roskilde Festival. Og selvfølgelig rykker det lidt i en gammel musiktosset hest, når navne som Neil Young, Radiohead, Black Mountain, Solomon Burke, Cocorosie, Dengue Fever og Santogold (blot for at nævne nogle favoritter) lægger vejen forbi de forskellige scener. Men jeg må nok erkende, at jeg aldrig har været på Roskilde – og aldrig kommer det.
Jeg ville gerne have oplevet den første Woodstock-festival. Om ikke andet, så bare for at kunne sige: Jeg var der! På alle festivallers moder.
Ser man bort fra en lang række mindre lokale festivaller i det jyske har jeg ikke været draget mod festivaler. Og forklaringen er sådan set meget enkel.Nej, det er ikke frygten for “smatten”, bajerne eller udskejelserne. Næh. Men, lige så glad jeg er for musik, lige så sikkert er det, at jeg hurtig bliver mæt. Jeg mærker det hver gang, jeg er til koncert, og koncerten strækker sig ud over de obligatoriske halvfems minutter. Så kan jeg næsten ikke kapere mere. Sådan har det været i mange år. Og det bliver ikke “bedre” med tiden.
Og set i det lys, så er Roskilde Festivalen at sammenligne med et varehus. Jeg ville føle mig som en lille dreng i en slikbutik. Jeg ville blive frustreret af alle de muligheder og forspise mig allerede ved kassen med saltpastiller…
Hermed en hilsen til alle jer, der drog af sted. Hav en rigtig god festival! Jeg håber den består i mange år endnu.

Black Mountain – Angels

Black Mountain – Set us free

Dengue Fever – Seeing Hands

Dengue Fever – Sni Bong

De’ jazz!

5. juli 2008

Både København og århus afvikler i denne tid jazz-festivaler. Og det skal ikke lades uomtalt i denne blog, selv om jazz-musikken fylder meget lidt. Der er mange af navne, jeg gerne ville have spildt min tid på. På her og der. I hovedstaden spiller fx Toumani Diabaté & Group fra Mali. Ikke hverdagskost på disse breddegrader. Og i århus har man en enestående lejlighed til at opleve The Neville Brothers (d. 16/7 på Train). Man kan selvfølgelig diskutere, om det er jazz, men anyway… Desværre er jeg ikke i byen på det tidspunkt så…

Nå, men her er noget rigtig jazz:

Albert Ayler – Swing Low

Thelonius Monk – Blue Monk