8. juli 2008 arkiv

Politiske løjerligheder

8. juli 2008

Den konservative klimaminister Connie Hedegaard synes, at det er “meget positivt, at G8-landende har slået fast, at udledningen af drivhusgasser skal halveres i 2050, og for første gang hører vi dem sige, at det er nødvendigt at have mål ikke bare på langt sigt, men også på kortere sigt”.

Verdensnaturfonden er af en helt anden opfattelse:
“En halvering er langt fra nok til at holde temperaturen under
smertegrænsen på to grader. Det vil kræve en reduktion fra de rige
lande på 80-95 procent i 2050. En halvering om 42 år betyder selvsagt
ikke, at der sættes ind her og nu for at nedbringe udslippet” (John Nordbo, leder af Verdensnaturfondens klimaprogram)

Og så kan man læse, at det tidligere konservative (og NA-) folketingsmedlem Gitte Seeberg forlader folketinget for at blive dansk generalsekretær for – WWF Verdensnaturfonden. I følge Seebergs egne udtalelelser brænder hun for især klimasagen. Hvad mon hun mener om sin tidligere kollegas holdning!

Noise Music VI: Wolf Eyes

8. juli 2008

Wolf Eyes – Dead Hills

Noise Music V: Yellow Swans

8. juli 2008

Pas på øjne og ører…

Noise Music IV: Einstürzende Neubauten

8. juli 2008

Fra filmen ½ Mensch – af Sogo Ishii

Kick out the Jams…

8. juli 2008


De punkede frontløbere The MC5 – The Motor City Fives – har fået genudsendt deres flamboyante debutalbum Kick Out The Jams i en udvidet og remastered udgave. Dobbelt-cd’en indeholder ud over de velkendte livenumre en oprindelig, ucensureret udgave af sangen Kick Out The Jams fra 1968, singleudgaven af Looking At You (med titlen A Square) m. m. I alt 25 numre med udførligt dokumentation. Eneste anke er, at man har lavet et nyt gråt cover til afløsning af den oprindelige vilde fotocollage.
Det er nok også værd at nævne, at der også er kommet en antologi med MC5 i år. Man kan begynde her, hvis man er til voldsom, hård, politisk rock…


Ramblin’ Rose

Global Positioning System

8. juli 2008

Det var vist sociologen Dag Österberg der engang formulerede en ikke helt ny erfaring således: materialformerne vender sig mod os. Forstået således, at det materielle strukturer, vi mennesker opfinder og laver, ikke blot betyder fremskridt, men også tilbageskridt, idet de yder os modstand, gør os dummere m.m.
Da jeg for nogle år siden overtog det orange automobil overvejede jeg en kort periode at investere i et af de nye teknologiske gadgets: en GPS (Global Positioning System). Altså en af disse hersens små skærmdimser, der kan fortælle en, hvor i verden man befinder sig. I hvert fald teoretisk set. Siden kom jeg i tvivl. Den ene historie efter den anden om folk, der endte steder, hvor de ikke ville hen, dukkede op. Fx en række såkaldte “spøgelsesbilister” på de danske motorveje… Jeg så mig selv sammen med hele den pukkelryggede på vej op gennem Jylland i den forkerte side – med politiet i bakspejlet. Bedre blev det ikke af, at jeg som indledende øvelse havde forsøgt mig med Kraks vejvisning – og endte i en fremmed mands forhave. Der skulle have været en lille affalteret vej til vores sommerresidens, men nej. Ganske vist inviterede manden os på kaffe, men alligevel.
GPS’en er et godt eksempel på, at teknikken vender sig imod os. Vi lægger indlærte evner – fx det at kunne læse et godt kort, at kunne orientere os rumligt m.m. – ind i en teknisk dims og sætter vores lid til, at dimsen (og programmørerne bag denne) kan klare ærterne for os.
Jeg skal ikke have nogen GPS. Så hellere fare vild af egen kraft…

Apropos musikalske gendannelser: ABBA

8. juli 2008

“We will never appear on stage again. There is simply no motivation to re-group. Money is not a factor and we would like people to remember us as we were young, exuburent, full of energy and ambition. I remember Robert Plant saying Led Zeppelin were a cover band now because they cover all their own stuff. I think that hit the nail on the head.” (Björn Ulvaeus)

Befriende, synes jeg.

Take a chance on me

Dagens musikalske indslag: Fleet Foxes

8. juli 2008

Fleet Foxes stammer fra Seattle (Rasmus er du der!?) og udgivet deres første album på det lille jubilerende pladeselskab Sub Pop. I Information gav Klaus Lynggaard en begejstret anmeldelse af pladen, Rolling Stone gav den fire stjerner, og mange andre har fremhævet skiven som noget af det bedste, der er udkommet i år. Se bare her.
Gruppen, der består af Robin Pecknold, Skye Skjelset, Josh Tillman, Casey Wescott og Christian Wargo, har selv – sikkert ironisk – betegnet deres stil som ‘barokke harmoniske pop-jams’. Døm selv:

White Winter Hymnal

Mere Fleet Foxes her.

Danmark – hvor er du på vej hen?

8. juli 2008

Jeg kender ikke mit eget land mere. I hvert fald ikke på landets udenrigspolitik. Vi har en regering, der ikke tåler kritik. Margrete Vestager fik det at føle, da hun foreslog en anden udenrigspolitik baseret på dialog. Og en håndfuld, bekymrede fhv. ambassadører fik kærligheden at føle, da de tillod sig at ytre sig om den førte udenrigspolitik. Man kritiserer ikke regeringen. Regeringen skal nok selv udtrykke, hvad der skal udtrykkes om sin udenrigspolitik. Alt andet er utid indblanding – med mindre det kommer fra George W. Bush.
Sådan tænker jeg nu, hvor jeg sidder og læser en lang mail fra Sønnen, der sammen med en ven rejser rundt i Pakistan på grænsen til Kina iført shalwar kameez. Pakistanerne roses for deres venlighed, gæstfrihed og hjælpsomhed. Alle er “superflinke og nysgerrige” – men: “Vi kommer fra Tyskland og er på ferie. Vi må under ingen omstændigheder nævne, at vi kommer fra Danmark, har vi fået at vide. Jaja, vi må akkomodere til situationen…”. Jeg ønsker den siddende regering og dens sympatisanter hen, hvor peberet gror.