28. juli 2008 arkiv

David Lindley og Kaleidoscope

28. juli 2008

Musikeren David Lindley (se forrige indlæg) slog for alvor igennem i halvfjerdserne, hvor han Los Angeles-musikmiljøet og spillede sammen med folk som Jackson Browne, Linda Ronstadt, Warren Zevon, Crosby & Nash, Ry Cooder og mange flere. Men allerede inden da havde han gjort sig bemærket som medlem af Kaleidoscope (ikke af forveksle med det engelske band af samme navn), der dyrkede en psychedelisk inspireret multietnisk musikform. Ret udsædvanligt for den tid hentede de stor inspiration i mellemøstens musik. Ud over Lindley selv bestod bandet af Solomon Feldthouse, Chris Darrow, Chester Crill and John Vidican. Fra 1967 til 1970 indspillede gruppen fire albums: Side Trips (67), A Beacon From Mars (68), Incredible! Kaleidoscope (69) og Bernice (70). Undervejs blev Vicidican og Darrow erstattet af Paul Lagos og Stuart Brotman (der havde en fortid i Canned Heat). Det skal også nævnes, at bandet bidrog med to numre til soundtracket til Michelangelo Antinionis tresser-kult-film Zabriskie Point og dannede backing for selveste Leonard Cohen (fx på So Long Marianne).
Bandet er blevet gendannet i 1976 og i halvfemserne. Lindley var dog kun perifert med ved den første gendannelse. Han havde sine egne projekter at se til, blandt andet bandet El Rayo-X.

Kaleidoscopes plader kan godt være lidt svære at få fat i – og derfor til forhøjede priser. Men der findes et par gode compilations rundt omkring i internetbutikkerne.


Kaleidoscope – Lie To Me – ren tresserstemning…

Interview m. David Lindley (der også spiller…)

Hiram Bullock, guitarist – 1955-2008

28. juli 2008

Hiram Bullock er død i en alder af kun 52. Af kræft. Måske siger hans navn ikke læseren så meget, men hvis man har en af følgende plader stående i sin samling, så kender man hans guitarspil: Steely Dan’s Gaucho (1980), Paul Simon’s One Trick Pony (1980), Sting’s Nothing Like the Sun (1987) og Billy Joel’s The Stranger (1977). Og mange andre. Bullock arbejde i feltet mellem rock og jazz og var en efterspurgt sideman. Han udgav også en række soloalbums. Hvil i fred.

Hiram og David Lindley spiller Werewolfes of London (Warren Zevon). Skru bare op, det svinger…

Kate Bush fylder 50

28. juli 2008

Utroligt, men sandt. Den unge dame med den store stemme, Kate Bush, runder de 50 år. Capac har aldrig været erklæret fan af Bush, men der er dog en række af hendes sange, som han holder af. En af dem er Running Up That Hill:

En anden er den vemodigt, smukke, opmuntrende Don’t Give Up, som hun indspillede med Peter Garbriel:

Til lykke med milepælen.

Du altforbarmende – om bryster

28. juli 2008

Ingen tvivl om det. Bryster betyder noget. For begge køn. Er man i tvivl, så læs dame- og mandebladene. De to attributter stikker i øjnene i mere end en forstand. En kedelig tendens har dog været, at de to næringgivende gevækster skulle leve op til en bestemt struttende æstetisk standard. Her kom silikonen, saltvandet og grafikken ind. Hvorfor skal det dog være så kedeligt? Hvorfor skal de alle se nogenlunde ens ud? Må vi så bede om lidt mangfoldighed! Lad brysterne have den form, længde, udformning, de nu engang har.
Derfor er det opmuntrende at læse, at den unge skuespillerinden Keira Knightly træder i sin kollega Kate Winsletts spor og afviser at få sine bryster grafisk manipuleret på en kommende filmplakat (“The Dutchess”). Et sådant digitalt overgreb blev hun udsat for i filmen om Kong Arthur, hvor grafikerne blæste brystmålet op. “Disse ting var ikke mine”, sagde Keira. Hatten af for Keira.

Exit Jarlen

28. juli 2008

Det er selvfølgelig meget naturligt, at de godt vil have yngre, friske
kræfter, men man skulle tro, at de også kunne bruge erfaring til noget
på skærmen. Det virker som om, man kan komme lige ind fra højre og
blive studievært i dag
,” siger Jarl-Friis Mikkelsen, 56, efter at han og programserien A-Ha er blevet droppet. Javist, gerontofobien præger også de store medier. Men måske har det program også haft sin tid…

Oh, Vesterhav!

28. juli 2008

For første gang i mange år, når jeg nok ikke at få et Vesterhavsbad i løbet af sommeren. Her i skyggen, hvor temperaturen er krøbet op mod de 30 grader, kan jeg mærke trangen og lysten til at glide ned i det salte, kølige, brusende vand… En gang vestjyde, altid vestjyde.