3. maj 2022 arkiv

Bob Dylan – i udvalg

3. maj 2022

Bob Dylans oeuvre er enormt, og derfor kan der nogen gange være behov for – i hvert fald hos mig – at have et passende udvalg, en kompllation af gode sange, man sådan lige kan smide i afspilleren. Og dem er der også mange af. Jeg har da også et par stykker. Bob Dylans Greatest Hits I-II fra hhv. 1967 og 1971 er solide udvalg. Det samme er Bob Dylan Biograph fra 1985 med sine 53 numre. Men den har dog den svaghed – i denne sammenhæng – at inkludere nogle ukendte og hidtil uugivne numre. Og så er der en relativt ny (2020), jeg helt tilfældigt faldt over engang med den afslørende titel Bob Dylan Japanese Singles Collection, der jo  indeholder Dylans japanske singler – fra “Subterranian Homesick Blues” til “Tight connection to my heart”. Fordelt på to CD’er (fås også på vinyl). Og den udmærker sig ved at have en indiskutabelt, solidt udvalg af klassiske sange og en forbavsende god lyd (noget japanerne længe har været gode til).

Og hvad skal man så med tre opsamlinger, vi du måske spørge!? Tja, jeg fandt dem alle til en overkommelig pris og var lige i det humør (“høre nogle hits med Dylan”). Derfor.

 

En trommeslager er død: Rick Parnell – Spinal Tap – 70 år

3. maj 2022

70 år blev Rick Parnell, der spillede trommeslageren Mick Shrimpton i den kendte mockumentary This is Spinal Tap, der følger det fiktive heavy metal-band Spinal Tap på turné i USA. Dødsårsagen er ikke oplyst.

Parnells fader blev kendt som trommeslager i The Muppet Show, og Rick selv spillede med navne som Atomic Rooster, Horse, Nova og Stars, men blev kendt af en større kreds som medlem af Spinal Tap.

Trailer til This is Spinal Tap