16. maj 2022 arkiv

Mere under radaren: Carlene Carter – Musical Shapes

16. maj 2022

Carlene Carter er en af de berømte Carter-klan. Datter af June Carter Cash (og ægtemanden Carl Smith) og med en lang række plader på samvittigheden (12 albums og en lang række singler). Men når jeg fokuserer på hendes udgivelse fra 1980, Musical Shapes, så er det, fordi der nærmest er tale om et album nummer to fra det fremtrædende og fremragende engelske pub-power-pop-rock-band Rockpile.

Rockpile var Dave Edmunds’ og Nick Lowes gruppe, der også omfattede Billy Bremner (guitar) og Terry Williams (trommer). Desværre fik dette fortrinlige band kun udgivet et studiealbum (men en række liveplader), Seconds of Pleasure (1980), der hører med i enhver power-pop-rock-album-samling. Det hang vist sammen med, at Edmunds og Lowe var på kontrakt ved forskellige pladeselskaber.

Og så alligevel – for Carlene Carters Musical Shapes (også 1980), er nærmest Rockpiles nr. 2, power-pop med lidt country-følelse. Carlene var gift med Nick Lowe dengang, han producerede pladen og fik Rockpile til at bakke hende op. Hun synger sågar duet med Dave Edmunds på nummeret “Baby Ride Easy”.

Men selvfølgelig spiller bandet også på nogle af Edmunds og Lowes soloplader, men de har længe været i radarens søgelys.

Musical Shapes

PS. Albummet findes vist nok kun på second hand-vinyl og på japansk cd, men er værd at lede efter, hvis man er til Edmunds, Lowe, Bremner og Williams.

Wavy Gravy fyldte 86

16. maj 2022

Wavy Gravy, hvis borgerlige navn er Hugh Nanton Romney Jr., vil være kendt af enhver, der har set filmen om Woodstock-festivalen, hvor han og hans venner stod som indbegrebet af alt det, festivalen skulle stå for: hippiisme, modkultur, fred, kærlighed osv. Han var med til at grundlægge det berømte kollektiv The Hog Farm, der blev inviteret med til Woodstock som medhjælpere, blandt andet skulle de tage sig af sikkerheden. Og i eftertiden var de selvskrevne ved lignende festivaler.

Wavy Gravy, der fik sit øgenavn af B. B. King, har hele sit liv levet som modkulturel hippie, skabt kollektiver og arbejdet med sin egen kunst. I går fyldte han 86 år.

Interview med Wavy