15. maj 2022 arkiv

Under radaren: Ronin

15. maj 2022

Ja, Ronin er helt forbigået min opmærksomhed i alt for mange år. Bandet har to album på samvittigheden. Dels deres eponyme debut fra 1980; og så et live-album, Live in Japan, der kom så sent som i 2020.

Og hvem er så Ronin, vil du måske tænke. Jo, bandet bestod af Waddy Wachtel (forsanger, guitarist), Rick Marotta (trommer), Dan Dugmore (steel guitar, alm. guitar) og Stanley Sheldon (bas). Ellers sagt på en anden måde: Den gruppe af musikere, der udgjorde Linda Ronstadts band. Og debutalbummet er da også produceret af Ronstadts hofproducer Peter Asher for at det ikke skal være løgn. Og det er en plade, der lugter langt væk af den tids studielyd og musikalske smag, med gode sange, fine arrangementer og musikalske præstationer. Og man kan være heldig af finde pladen de overkommelige penge på diverse brugtpladesider.

Ronin 

Ukraine vandt

15. maj 2022

Nej, ikke krigen (i hvert fald ikke i denne omgang), men MGP – Eurovision 2022. Og selv den gamle vært og popnørd Jørgen de Mylius kunne ikke undgå at forklare det med al den sympati, ukrainerne og deres land er blevet mødt af fra de vestlige lande efter Ruslands militære operation blev begyndt. Og så betyder de musikalske kvaliteter mindre, ja intet. At nummeret “Stefania” vil blive glemt lige så hurtigt som krudtrøgen over de ukrainske byer er nærmest selvindlysende. Politik og underholdning går hånd i hånd. Det eneste der manglede var, at der også blev foranstaltet en indsamling af penge til det trængte land mod øst.

The history book on the shelf
Is always repeating itself

ABBA – Waterloo