24. maj 2022 arkiv

På radaren: Shiloh

24. maj 2022

Ja, igen var det ad omveje, jeg kom på sporet af bandet Shiloh, der er et tidligt eksempel på halvfjerdser-countryrock. Og med god grund. For en af bandets førende kræfter var ingen ringere end Don Henley, der jo siden blev et stort navn i det vel nok førende country-rock-band Eagles.
Shiloh blev dannet af Henley og nogle skolekammerater, da de gik i den amerikanske high school. Først kaldte de sig The Four Speeds, der så blev til Felicity og endelig Shiloh. Under navnet Filicity fik de udsendt en Henley-sang, “Hurtin'”, men det var først da den kendte countrymusiker Kenny Rogers fik ørerne op for bandet, at der skete noget. De fik mulighed for at indspille nogle af Rogers’ sange og fik en enkelt singleplade udsendt. De fik også en pladekontrakt hos et mindre plademærke. Og i 1970 kom de til Los Angeles, hvor de indspillede deres første album, der bare bar bandnavnet. Men allerede året efter var det slut. Henley og de andre kunne ikke blive enige om den musikalske retning, Henley mødte Glen Frey og J. d. Souther og blev backinggruppe for Linda Ronstadt i 1971 og det blev støbeskeen for dannelsen af The Eagles.

Shiloh

  • pladen er samlerobjekt og koster en pæn skilling på genbrugsmarkedet, og den er vist kun blevet genudsendt på CD i Asien.

 

Dødsfald: Bob Neuwirth – 82 år

24. maj 2022

Billy Cross har gjort mig opmærksom på, at sangeren, musikeren, sangskriveren, pladeproduceren og meget mere Bob Neuwirth (Robert John Newirth) er død den 18. maj i en alder af 82 år.
Fra han var helt ung var han optaget af kunst og studerede bl. a. på en kunstskole i Boston og havde også en afstikker til Paris. Og omkring 1960 begyndte han også at spille banjo og guitar og blev en af foregangsmændene for tressernes voksende folkscene i hjembyen.
I 1961 mødte han Bob Dylan. De blev venner og kolleger. Neuwirth fik også jobbet som “road manager” og var med Dylan i England i 1965 og på den navnkundige Rolling Thunder Revue et årti senere. Og man kan se ham i filmen Don’t look Back (1967). Lige som man kan se ham delvist på coveret til Highway 61 Revisited.
I begyndelsen af halvfjerdserne begyndte han også sin solokarriere med et eponymt album i 1974. Uden succes. I dag er hans albums kult og kan være svære at få fat i antikvarisk, men debuten bliver vist genudsendt i anledning af hans bortgang.
Når man læser om Neuwirth, så får man hurtigt det indtryk, at han var en naturlig insider i de musikalske kredse, han færdes i. En mand, der i kraft af sin personlighed hurtigt fik venner og venneopgaver og -tjenester.

Bob Neuwirth husker tilbage