14. maj 2022 arkiv

Jiggy – igen: Skellig

14. maj 2022

Jeg har før advokeret for det irske band Jiggy, der kan noget med danseglad musik og tilhørende videoer, der bare demonstrerer, at det har fat i den lange ende. Se og hør “Skellig“, så er det svært at sidde stille.

80’erne og så 90’erne

14. maj 2022

…var årtier, hvor min musikinteresse var på lavt blus, fordi arbejde og børnefamiliegøremål fyldte meget. Men, men, jeg forsøgte da at følge med med mere end et halvt øre. Og når jeg i dag ser, at et navn som Swing Out Sister får udsendt et bokssæt, så tænker jeg, at tiden sgu er gået siden dengang. Swing Out Sister var et navn, jeg næsten ikke kunne undgå, fordi bandet var et af de britiske band – sammen med fx ABC – der indtog MTV-fladen, også når den blev kopieret af andre satellittvkanaler, som for eksempel Sky, der kørte i stuen med børneprogrammer og andet.

Dengang synes jeg nok, at Swing Out Sister og lignende bands var en kende glatte og yuppismarte. Men i dag kan jeg godt høre, at de kunne noget med både melodiske sange og lækre arrangementer.

Breakout

You on my mind

 

Din ende er rund, og du er så sund… – i MGP-tider

14. maj 2022

Ja, det er MGP-tider, og det forlyder, at det danske bidrag har klaret sig rigtig skidt. Så er det jo godt, at man kan mindes dengang, hvor der var gode sangere og gode sange til, som fx i 1966, hvor Gustav Winckler fik et point for sit bidrag “Salami” med musik og tekst af Gunnar M Pedersen (og Winckler).

Eller vi kan tage Dansk Melodi Grand Prix i 1965, hvor konkurrencen var lukket. Her sang Birgit Brüel (mord til Sanne og Rebecca, Jomfru Ane Band m.m.) den smægtende “For din skyld“. En klar vindersang… selv om den kun blev nr. 7.

Eller hvad med Raquel Rastenni anno 1958 med “Jeg rev et blad ud af min dagbog“, der nåede en ottende plads.

Sun Ra i Vejlby – Riiskov – Hallen, 1971

14. maj 2022

Youtube er en underlig blanding af alt muligt. Og undertiden dukker der overraskende og sjældne ting (fx bootlegudgivelser) op. Som når en lægger hele den excentriske, eksperimenterende og flippede jazzmusiker Sun Ras koncert fra 1971 i – af alle steder – Vejlby Riisskov Hallen op. Lyt med her.