6. maj 2022 arkiv

Janis Ian gør modstand…

6. maj 2022

mod den amerikanske højesteret, der pønser på at lade de amerikanske delstater få lov til at forbyde abort. Som den amerikanske præsident allerede har været ud og påpege, vil sådan en beslutning være i konflikt med amerikanernes borgerrettigheder og åbne op for yderligere forringelser af disse.

Og den kendte amerikanske singer-songwriter Janis Ian benytter lejligheden til at gøre modstand – og gøre det ved at forære en mp3-kopi af sangen “Resist” bort fra sin hjemmeside.

Resist (download-link: højreklik og gem som)

Endnu en overset (?) country-rock-plade: MAXFIELD PARRISH “IT’S A CINCH TO GIVE LEGS TO OLD HARD-BOILED EGGS”

6. maj 2022

Det var den eneste plade bandet Maxfield Parrish fik udgivet dengang i 1972. Og så forsvandt den lidt i mængden af country-rock-udgivelser. Og den fortjener at blive lyttet til endnu af dem, der holder af genren. Bag navnet – der i øvrigt er taget fra en kendt amerikansk maler og illustrator – gemmer sig medlemmer af det amerikanske band Kaleidoscope (1966-1970), ikke mindst David Lindley, der siden fik stor succes sammen med Jackson Browne og som solist.

Albummet med den spøjse titel smager lidt af The Byrds, New Riders of the Purple Age og The Dillards, krydret med lidt psykedelia. De fleste sange fra pladen kan man finde på tuben.

Ellie McCall