29. maj 2022 arkiv

På radaren: Ana Egge

29. maj 2022

Apropos Iris DeMent, så optræder hun pt. lidt rundt omkring i sit nærområde. Og med sig har hun som ‘særlig gæst’ den canadiske-amerikanske sanger og sangskriver Ana G. Egge, der er et nyt navn for mig. Men bestemt et navn, der er værd at lægge øre til.

Som kun 16-årig byggede hun sig egen guitar, som hun stadigvæk spiller på. Hun er i dag bosddende i Brooklyn og har været i gang som solist siden 1994, hvor hun fik sin eponyme debut-EP ud. Og ikke kun DeMent har haft et øre for hendes sange. Til hendes støtter og fans hører Lucinda Williams, Bonnie Raitt, Ron Sexsmith og Shawn Colvin. I det hele taget er hun lidt af en musikernes musiker, en insider-darling. Men hun fortjener større udbredelse for sin interessante tekster, sine fine melodier og diskrete fremtræden.

Mix

Toyah & Robert’s Sunday Lunch

29. maj 2022

Et umage par er nok den betegnelse, der ligger lige for. Ægteparret Robert Fripp (King Crimson og meget mere) og fruen Toya Wilcox har brugt noget af corona-nedlukningen til at kreere en række, små musikvideoer, hvor de planker kendte rocknumre fra de seneste mange årtier. Fra The Ramones over The Undertones til Rolling Stones og meget mere. Ideen er meget sjov, men jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal synes om resultatet. Men prøv selv.