28. september 2008 arkiv

Weekend-øllen: Meantime – Chocolate

28. september 2008

I sidste uge var vi nøjsomme og drak industriøl fra United Bluff og fik smæk for det. Fair nok. I denne uge har vi satset på en chokoladeøl fra Greenwich i det østlige London. På etikketten kan man læse: “Chocolate and beer! Are we Mad? We’d rather say passionate”. Den holder 6,5%, er brygget på bygmalt og indeholder mørk chokolade. Det er en meget blød, fyldig og rund øl, som jeg tror, vil kunne tiltale mange kvinder. Den er mange smagsnuancer i den og som en fin klangbund ligger den flotte, klare chokoladesmag på tungen. Perfekt til en sen lørdag aften.

’68: David Ackles

28. september 2008


1968 var også året, hvor den amerikanske sangskriver David Ackles pladedebuterede. Pladen blev senere markedsført som “The Road To Cairo” efter den berømte sang, som blev et stort hit for Julie Driscoll og Brian Auger & The Trinity. Ackles, der døde i 1999, 62 år gammel, slog aldrig rigtig igennem kommercielt set, men hans ofte mørke, melankolske sange fik indflydelse på mange andre sangskrivere, fx Elton John og Elvis Costello.
Størst succes – hos kritikerne – fik man med albummet American Gothic, der var produceret af Bernie Taupin (Elton Johns tekstforfatter). Den blev fremhævet til skyerne af anmeldere i USA og England, men solgte ikke stort, målt med købmandsmålestok. Ackles nåede at indspille ialt fire albums fra 1968 til 1973. Alle kan fås på cd.

David Ackles – One Night Stand

Meta: Vi gav Blogbot en sidste chance…

28. september 2008

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request. Please contact the server administrator, webmaster@blogbot.spind.net and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error. More information about this error may be available in the server error log.

Jens “Missil” Rhode og krigen i Irak

28. september 2008

Et enkelt citat fra en ny bog er blevet genstand for heftig diskussion i Politiken. Jens Rhode skriver i sin bog følgende: “Vi er nødt til at erkende, at vi i offentligheden skabte et billede af masseødelæggelsesvåben. Hvad der så står i lovteksten bagefter, det er juristeri”. Ifølge Politiken slår Rhode med udsagnet hul på regeringens argumentation for en dansk deltagelse i Irak-krigen. Rhode føler sig fejlciteret og misbrugt. Helt banalt kan man sige, at der jo står “offentligheden” og ikke “regeringen” i det famøse citat. Inden man skyder Rhodes EU-kandidatur ned, så bør journalisterne nu bruge tid på minutiøst at dokumentere at det billede, der blev skabt i offentligheden, i allerhøjeste grad blev skabt af Anders Fogh Rasmussen og regeringens andre pro-Irak-fortalere… På med arbejdstøjet, journalister.

Det enøjede muldyr luftes igen..

28. september 2008

Vi skynder os at nævne den række Newbies-koncerter, som Studenternes Hus i samarbejde med Danske Bank (!) afvikler i perioden 9.11. oktober. Med navn e som Electrojuice, Bodebrixen, No and The Maybes, Ginger Ninja, Spejderobot m. fl. kan man se og lytte til unge kunstnere, der har fremtiden foran sig. Blandt navnene finder man også One-eyed Mule, der spiller dansk-americana, og som capac gav en meget positiv omtale af for nogen tid siden…

Mere filmnostalgi: Cosmo Topper

28. september 2008

Selv om der er en risiko for at friste visse bloglæsere over evne, så må jeg lige nævne en anden nostalgisk ting fra barndommens tv-kiggeri – på tysk. Omtalen af Den Tynde Mand og ikke mindst hunden Asta, der – som Firserdigteren rigtignok nævner – var med i flere film. Blandt andet filmene om Topper, Cosmo Topper. Filmene Topper (1937) og Topper Returns (1941) rullede over skærmen nogle gange i min barndom. Og det var morsomt. Historien handler om parret Kerby – spillet af Constance Bennett og Cary Grant – der i kører sig selv ihjel og sendes tilbage til menneskenes verden som spøgelser for at udrette en enkelt god gerning, der kan ekspedere dem videre til himlen: At få den stive bankmand Cosmo Topper til at opføre sig lidt mere livligt. Og så går det ellers derudaf med rappe replikker og lattervækkende scener. Som jeg husker dem var de af den herlige, lette slags med en oplagt Cary Grant i fin modspil med den charmerede Bennett. Og Roland Young som perfekt i rollen som stivstikkeren Cosmo Topper, der får sin sag for.

Topper – 1937 – Cary Grant (Part 3 of 10)

PS. Filmene er ikke med i boksen The Cary Grant Collection…

En Børge Topplade nr. 4

28. september 2008

Rosinen i pølseenden, den tosidede Børge-flexidisk nr. DGR 130, dokumenterer, hvad der sker i “efterårsferiens top-pop-show-turne med ‘Børge-bussen'”. Konferencier er en tydeligt ung Poul Dissing, der viker lidt forlegen. Ja, goddag og velkommen til… Vi lægger ud med og præsenterer The Ebonies fra Jamaica. Jeg husker svagt Ebonies. Ikke nogen imponerende act. Og deres ‘Little Bitty Pretty One’ ændrer ikke ved det billede. Efter en dåseklapbølge præsenteres den “nye gruppe” The Clan med L-O-V-E. De lyder meget unge og var det sikkert også. Spiller pænt. The Clan blev dannet i 1967 (og Børgeoptagelsen er fra samme år) af pladeproduceren Jimmy Campbell. Samme Campbell tog sig af trommerne, medens Per Mollerup håndterede el-bassen, Ole Poulsen el-guitaren, Jens Bjørner orgelet og Vita Jensen sang. Senere fik gruppen en anden og nok mere kendt guitarist med, nemlig Niels Tuxen, der senere brillerede i blandt andet Savage Rose. En dansk side om pigtråd fortæller også, at gruppens live-optrædener var præget af amerikansk soul og r&b, hvorimod deres få pladeoptagelser var pæn pop.
På Børge-pladens anden side giver Wishful Thinking en meget Beach-Boysk “Hang Around Girl”, og det er nemt at forstå, hvorfor de var så populære dengang. De efterfølges af Danmarks bedste psychedelic-gruppe, The Beateaters med en saftig “Down in the Valley”, der er hele pladen værd.
Skulle man have fået lyst til at høre Børge-flexidisc-sangene, så er det faktisk muligt. Det lille nostalgiske pladeforlag Frost Records har udgivet cd’en “En rigtig reklame-Børge“, hvor alle de omtalte numre er med plus introduktionerne – plus meget mere..

Af ovenstående tur-plan kan man fx se, at Børge-Bussen ramte Esbjergs beat-musik-scene “Africano” torsdag den 19. oktober 1967, hvor man underholdt fra kl. 20 til 1. Måske var det den aften, der blev transmitteret noget fra i tv med Palle Holgersen som konferencier? Man kan også se, at bussen besøgte en Karoline Mælkepop og i øvrigt startede turneen på “Teen 67” i Forum i København. Jo, teenagerne var sandelig ved at blive et attraktivt segment…

Tilbagespoling