17. oktober 2008 arkiv

Mere musik i herreværelset…

17. oktober 2008

Som nævnt har capac valgt at kaste nostalgien på audioteknikken bag herreværelsets audiofile udfoldelser af såvel økonomiske som audiofile årsager. Glæden ved Pioneer-anlægget vokser dag for dag. En varm, distinkt lyd giver det fra sig. Og nu er det blevet suppleret med en vintage cd-afspiller af mærket Teac (z500). Jeg skal nok spare jer for de tekniske detaljer, for de siger alligevel ikke mig så meget. Jeg har læst mig ør i forskellen på 1-bit og 16-bit uden at blive meget klogere på det, det drejer sig om: Hvordan det lyder, når det kommer ud i ørerne. Men jeg har gerne lyttet til den nørder, der diskuterer audiofili derude på nettet, og de kunne godt lide den gamle sag. CD-spiller, som jeg fik til en fordelagtig pris på qxl-auktionen, spiller fortræffeligt. Oven i købet har den indbygget forstærker – men kan også sendes gennem stereoforstærkeren. Slet ikke så tosset.

1968: The United States of America

17. oktober 2008


Omtalen af Electric Flag fik mig til at ihukomme bandet The United States of America, der også var et band, der blev kult og gav inspiration til mange efterfølgere, selv om de ikke nåede at indspille ret meget. Faktisk nåede gruppen kun at indspille debutalbummet med den eponyme titel, og det blev også kun til en enkelt turné…


Med begrænsede tekniske muligheder (nogle specialbyggede oscillatorer) formåede Joe Byrd, Dorothy Moskowitz og de resterende medlemmer af bandet sammen med producer David Rubinson at skabe et psychedelisk værk, der både dengang og siden er blevet fremhævet af kritikere som en hovedværk inden for genren.


Primus motor i gruppen var Joe Byrd, der både havde æstetiske ambitioner i retning af det elektroniske og politiske, idet han flirtede med det amerikanske kommunistparti. Byrd mødte da også modstand hos pladeselskabet Columbia Records, da gruppen skulle indspille sangen “Love Song for the Dead Che”, men pladeselskabet lod den passere alligevel…


Ud over sine elektroniske eksperimenter er det ene plade, der er inspireret af traditionel amerikansk musik, fx dixieland-jazz.


Det interessante ved pladen er, at dens anseelse blandt musikelskere er vokset med tiden. Måske, fordi den har været forud for sin tid. Den er blevet udsendt i flere cd-udgaver senest på Sundazed Records.

 

the United States of America-the garden of earthly delights

Kim Larsen og tobaksrøgen 3

17. oktober 2008

Sagen om Kim Larsen og tobaksrøgen i Esbjerg får nu endnu et twist. Det viser sig nemlig, at Larsen slet ikke ryger på scenen på sin aktuelle turné. Foreløbigt er der afholdt ti koncerter og Larsen har ikke røget under en eneste af dem. Og agter heller ikke at gøre det ved de kommende i Frederikshavn og Aalborg. Selv om Larsen i følge sin manager ikke rigtig ved, om han skal le eller græde over sagen, så agter han åbenbart at respektere rygeloven, selv om han er arg modstander af den. Kan vi mon lære noget af denne ejendommelige sag?

Nobody fucks with John McCain!

17. oktober 2008

Set fra sidelinjen er den amerikanske valgkamp et underholdende, skræmmende, latterfrembringende mediebårent cirkus, hvor alle kneb åbenbart gælder. I et radioprogram hørte jeg således om en ny trend, hvor de to stridende parter sender breve til vælgere, for at skræmme dem bort fra valgstederne. Oven i købet en hel legal fremgangsmåde…
Lige nu ser det ud som om John McCain har oddsene imod sig, blandt andet på grund af den finanskrise, der med et slag har forvandlet de anti-statslige republikanere til semi-demokrater. Men, man ved jo aldrig, hvad der kan ske derovre. Jeg faldt over denne lille video, der siger en hel del om, hvordan det foregår:

See more Hayden Panettiere videos at Funny or Die

John D. Loudermilk

17. oktober 2008

Den amerikanske sanger og sangskriver John D. Loudermilk (f. 1934) har sådan et navn, der bider sig fast. Loudermilk kom fra en både religiøs og musikalsk familie, hvor to af medlemmerne var med i den kendte gruppe Louvin Brothers. Selv begyndte han meget tidligt at skrive sange og fik sit afgørende gennembrud, da han skrev “Sittin’ on the Balcony” til Eddie Cochran. Herefter var han sangleverandør til en lang række kunstnere og gennem tresserne og halvfjerdserne, fx Everly Bros., Chet Atkins, Johnny Cash og Marianne Faithfull. Men han forsøgte sig også som soloartist, blandt andet under kunstnernavnet Johnny Dee, og fik et stort hit med “Language of Love” i 1962. Hans måske mest berømte sang er “Tobacco Road”, der er fortolket i omkring 200 forskellige udgaver, blandt andet af Jefferson Airplane, Eric Burdon & War, Jimi Hendrix, Black Crowes og The Blues Band.

John D. Loudermilk plays “Windy and Warm”

Tobacco Road – John D. Loudermilk, BBC 1984