15. oktober 2008 arkiv

Nationalisering. Uha – det er jo socialisme!

15. oktober 2008

Det må løbe koldt ned at ryggen på enhver liberalist, når han/hun i avisen kan læse, at englænderne er ved at nationalisere banker for at løse den akutte finanskrise. Bedre bliver det ikke, når man så kan læse, at den danske liberal-konservative regering mod sin egen vilje og sit eget ønske kan komme til at gøre noget lignende, fordi bankredningerne nok vil resultere i, at staten kommer til at eje betydelige aktieposter i de pågældende banker. Det er oven i købet bankerne selv, der ønsker den ordning.
Alternativet vil selvfølgelig være, at man lod markedet selv klare sine problemer. Med store konsekvenser for bankerne, deres kunder og alle andre med relation til disse.
Uanset om man kan lide det eller ej, så illustrerer den aktuelle situation fælleskabets nødvendighed for et i øvrigt individualistisk orienteret marked. Der var engang en gammel jødisk økonom, der gjorde opmærksom på, at kapitalismen skabte sin egen modsætning. I disse dage ser vi et eksempel på det. Det går under betegnelsen nationalisering.

Blogbot – Not!

15. oktober 2008

Så røg jeg af Blogbot igen. Den har det svært med indlæg med billeder og youtube-videoer. Jeg gider ikke at gøre noget ved det mere. Exit Blogbot.

Opdatering den 14/12: Christian har sendt mig forklaringen på Blogbots “blokade”: “Blogbot accepterer p.t. ikke feeds større end 200 KB. Du kan begrænse størrelsen ved at justere på antallet af indlæg eller længden af uddraget af hvert enkelt indlæg.”. Det har jeg nu ikke i sinde at gøre – hverken at reducere antallet eller længden. Så hellere leve med Blogbots blokering…

1968: 13th Floor Elevators – Live

15. oktober 2008

1968 var også det år, hvor garage-psychedelia-bandet 13th Floor Elevators udsendte deres tredje album, et livealbum med titlen Live. Bandet, der eksisterede fra 1965 til 1969, havde ikke stor kommerciel succes. Til gengæld var der masser af juridisk og stofrelaterede problemer i bandet. Alligevel formåede gruppen med den legendariske guitarist og sanger Roky Erickson at få et ry som den psychedelisk inspirerede garagerocks “godfathers”, som punkens urfædre osv.
Som oftest er det Roky Erickson, der fremhæves i gruppen, men Tommy Hall – den anden sangskriver i bandets oprindelige udgave – havde en afgørende betydning for bandets lyd med sin elektriske jug.
Bandet nåede at indspille fire album, inden det gik i opløsning som følge af Ericksons indlæggelse på et psykiatisk hospital.
Den eneste video, jeg har kunnet finde med bandet, er deres eneste rigtige hit You’re Gonna Miss Me. Men den tåler også en gentagelse:

Kim Larsen og tobaksrøgen

15. oktober 2008

Den folkelige popsanger Kim Larsen har gjort sig bemærket ved at protestere mod den såkaldte rygelov. På en særdeles provokerende vis. Og nu kan man så læse, at manden får lov til at ryge på scenen i Musikhuset i Esbjerg, selv om pågældende musikhus ellers er røgfrit. Ledelsen af Musikhuset er godt klar over, at det er problematisk. Og direktør Torben Seldrup siger: “Jeg mener, at Kim Larsens rygning er en del af hans kunstneriske udtryk. Cigaretter og Kim Larsen hører jo ligesom sammen. Og da han står fire meter fra de nærmeste publikummer, er hævet to og en halv meter over gæsterne og desuden befinder sig et 25.000-27.000 kubikmeter stort scenerum i en sal, hvor ventilationsanlægget kan omsætte 100.000 kubikmeter luft i timen, så har jeg vurderet, at røgen ikke kan genere nogen”. Argumentationen går ud på at bagatellisere Larsens røg, så ikke- og anti-rygerne ikke bliver skræmt fra at betale for billetten og gå ind. Men hvad nu, hvis rygerne i salen gjorde det samme som Larsen? Sprang op og faldt ned på rygeforbuddet? Skal Larsen have særlige privilegier, fordi han er kunstner?