23. oktober 2008 arkiv

1968: Neil Young

23. oktober 2008


1968 var også året, hvor Neil Young startede sin lange solokarriere på plade. Pladen blev remixet kort tid efter og genudsendt i starten af 1969. Siden har den oprindelige udgave været et samlerobjekt, der ikke er kommet på cd. På pladen får Young hjælp af en lang række af de fremmeste musikere, fx Jim Messina, Ry Cooder og Jack Nitzsche. Det mest berømte nummer på pladen er nok The Loner, som Young har spillet utallige gange siden. Youtube har den ikke i en god version, så i stedet får i denne her – fra 1969:

Neil Young-Down by the river (1969)

John Cale: Hobo Sapiens

23. oktober 2008

Ingen tvivl om det: Capac er – på ondt og godt – blevet mere distræt med alderen. Der skal meget til at tilkalde hans opmærksomhed, hvis den er optaget andetsteds. Spørg bare Fruen eller Frøkenen.
Det må være forklaringen på, at jeg fra biblioteket hjembragte en kopi af John Cales Hobo Sapiens, selv om jeg faktisk har den i forvejen. Hvad der nærmere gik galt ved jeg ikke. Nå, men det gør ikke så meget. For det er en udmærket plade. På pladen fra 2003 har John Cale allieret sig med Lemon Jelly-produceren Nick Franglen og har skabt nogle lydbilleder med inciterende rytmer og fængende detaljer.
En lille irriterende detalje ved cd’en er, at der er “gemt” et ekstra nummer i cd’ens såkaldte pregap, altså det lille “indløbsspor”, der er allerførst på cd-skiven. Og der skal lave særlige tekniske krumspring for at få lov til at høre “Set me Free”, som nummeret hedder. Det er sikkert en sjov udfordring for enhver med nørdede tilbøjeligheder, men for almindelige pladekøbere er det blot et irritationsmoment på linje med visse copyright-beskyttelser, der begrænser pladelytterens afspilningsmuligheder…

Nostalgia: Dave Mason and Mama Cash

23. oktober 2008

Der er plader, der burde have haft en bedre skæbne. En af dem er Dave Masons andet soloalbum Dave Mason and Mama Cash. Dave Mason havde en fortid som medlem af Traffic og Delaney & Bonnie og fik et fint sologennembrud med sit første album Alone Together, der solgte guld. Men af en eller anden grund kastede nr. 2 ikke så meget af sig. Kritikken var generelt lidt reserveret. Måske hang det sammen med, at pladen fremstod som en duoplade uden at være det. Mama Cash har fortrinsvis rollen som højt kvalificeret backingsangerinde på pladen, der er et Dave Mason-projekt. Hun synger dog for i nummeret Here We Go Again, der er så smukt, at hårene rejser sig på ryggen.
Mason er en eminent guitarist og en fin, fin sangskriver. Og der er ikke en eneste nitte på denne plade. Han får kvalificeret hjælp af kapaciteter som trommeslager og percussionist Russ Kunkel og Manassas-keyboardspilleren Paul Harris, der leverer en lyd, der leder tankerne hen på netop Stevens Stills og Manassas.
Da pladen udkom i 1971 ville jeg forfærdelig gerne have fat i den, men det tillod økonomien vist ikke dengang. Så det blev ved ønsket. Og nu er det så omsider lykkes at få fat i en (japansk!) udgave. Og den holder 100%.

Mine særheder eller mangel på samme

23. oktober 2008

BoP har været så venlig at tagge mig. Det drejer sig om sære vaner. Quirky er det engelske ord, men da dette er en dansk blog, så taler vi om særheder og ejendommelige vaner.
Reglerne – for sådan nogle er der jo altid – er:
Link til din tagger
Nævn reglerne i din blog
Fortæl om seks af dine særlige vaner (unspectacular quirks of yours).
Tag seks andre bloggere
Læg en besked hos bloggerne om, at de er blevet tagget.
Sådan fanger bordet altså…

Mit problem er, at jeg selv synes, jeg er skrækkelig normal og forfærdelig kedelig, så min små (u)vaner er ikke særligt påfaldende. Jeg har brugt hele hundeluftningsturen på at grave nogle frem.

– Jeg går tur med hunden tre gange om dagen
– Jeg lytter til musik, når jeg ikke sover eller arbejder
– Jeg har det med at afbryde andres tale, når jeg bliver revet med af samtalen
– Jeg samler på skriveredskaber – alle slags
– Jeg læser altid flere tekster samtidig
– Jeg går altid i jeans og t-shirts (99,9% af tiden)

Og jeg tagger:

Klaus (Listemageren)
Bo (Jiggly Room)
Uffe (Stenstropedia)
Larsen (Samlersind)
Tina (omme i London)
Regitze (Vampyrpingvinen galer)