18. november 2008 arkiv

1968: Scott 2 – Scott Walker

18. november 2008


The Walker Brothers var uomtvisteligt en af de største vokalduoer i tresserne. Med en unik, til det pompøse grænsende Phil Spector-inspireret, lyd hittede de i USA, Storbritannien og andre steder med deres smægtende ballader – Make it easy on yourself, The Sun ain’t gonna shine anymore m.fl. – og fik en stor tilhængerskare. Og der er heller ikke megen tvivl om, at Scott Walkers fyldige bariton var en væsentlig forklaring på gruppens gennemslagskraft. Derfor var det helelr ikke så mærkeligt, at successen fulgte ham på de første tre soloplader. I 1968 kom Scott 2, der blev den største af dem alle, målt med hitlistealen. Den nåede førstepladsen. Pladen rummer en række sange af store sangskrivere som Mort Shuman, Jacques Brel, Tim Hardin m.fl.

Jackie – Scott Walker

Og solen brød frem…

18. november 2008

Gravhunden har nægtet at gå den sædvanlige morgentur. Han kropssprog var ikke til at tage fejl af. Han vendte hovedet den anden vej, da jeg vinkede med selen. Og det har da også været koldt, småregnende og lige til en dag i nærheden af radiatoren. Men så pludselig brød solen varmende igennem skylaget. Og der er ikke ret meget bedre, end når solens lys og varme som en kniv skærer gennem alt det grå deroppe. Og så var det, Mary Hopkin brød igennem oppe i den grå masse. Mary – hun er musikalsk solskin med sin smukke ungpigestemme.

Udlændingepolitikkens fallit

18. november 2008

Først kom Metock-dommen, som regeringen og DF måtte sluge, selv om de var ved at kløjs i den og protesterede. Nu har EU-domstolen frakendt tyskerne ret til at udvise en arbejdsløs tyrkisk statsborger. DFs skarpe kniv Morten Messerschmidt siger i den forbindelse: “På grund af sommerens Metock-dom, kan vi ikke sige nej, når udlændinge kommer ind i Danmark, og nu viser det sig, at vi ikke kan udvise dem senere hen, selv om de er en økonomisk belastning”. Og han mener, at den i forvejen belastede integrationsminister Birthe Rønn Hornbech skal tage sagen om i EU. Debatten om Metock-dommen tyder dog på, at det med ‘at tage sagen op i EU’ er et slag i dynen. Problemet ligger et andet sted: At DF og regeringen ikke anerkender EUs bestræbelser på at skabe konsensus om indvandreres rettigheder. Og at de heller ikke har forstået radikaliteten i tanken om arbejdskraftens frie bevægelighed, der jo også indebærer, at ledige skal behandles ens, hvor de så end befinder sig i EU. Og det vil sige: Sagen afslører DFs og regeringens halvhjertede forhold til EU. Man vil være med, så længe man har økonomisk og anden fordel af det; men når det går en imod stritter man imod som et forkælet barn.
Jeg er ikke i almindelighed særlig begejstret for EU, men når EU-domstolen forpurrer  hovedløse politikeres forsøg på – af kyniske økonomiske årsager – på diskriminerende vis at skalte og valte med folks liv som i tilfældet med den arbejdsløse mand fra Tyrkiet, så glæder det mig inderligt. Mere af den slags tak! Morten Messerschmidts protester minder mig om en vittighedstegning af en træskoklædt hollænder, der forsøger at hindre et dæmningbrud ved at stikke fingre og andre lemmer ind i lækkende småhuller i diget…  Lad os se virkeligheden i øjnene: Den udlændingepolitik, som regering har ført, ikke mindst takket være regeringsgrundlaget i DF, har spillet helt fallit. Det kan godt være, at den har givet stemmer, men på lidt længere sigt er den en død sild.

Hænder

18. november 2008

Jeg kan huske, at jeg engang som dreng læste i en bog om Leonardo da Vinci. Og et sted i bogen kunne man se hans håndtegnede studier i den menneskelige hånd. Og jeg forstår godt hans fascination af den del af den menneskelige krop. Kig på et menneskes hænder, og det vil fortælle dig en masse om personen, der bruger dem. Jeg faldt over ovenstående billede i en billedserie om musik.